Först välkomnas du med en hemlagad förfriskning eller ett grekiskt kaffe från värdinnan.
Medan du njuter av din drink och dina kakor får du information om den medelhavsbaserade menyn.
Ugnsrostat lamm är den första rätten som tillagas så att det kan tillagas i över 2 timmar i den vedeldade stenugnen. Lär dig allt om varför denna rätt kallas “tjuvarnas middag” och dess historiska betydelse.
Därefter tillreder du fyllda grönsaker och fyllda vindruvsblad (dolmades). Samla örter och grönsaker från trädgården till fyllningen. Att rulla druvblad är en delikat färdighet som du kommer att bemästra! In i ugnen med dem.
Ta fram kaveljärnen, degen till kalitsnounia står på tur! Kavla ut degen till dessa traditionella pajer och fyll dem med ost och vilda grönsaker.
Förrätterna förbereds sist men avnjuts först. Tzatziki och dakos. Dessa enkla men utsökta rätter kommer garanterat att bli dina favoritsnacks att återskapa hemma.
Äntligen!! Dags att äta! Njut av alla de vackra traditionella kretensiska rätterna som du har skapat med rikliga mängder lokalt vin.
Se till att det finns plats för dessert! Som avslutning bjuds det alltid på något sött.