Denna fantastiska kulinariska upplevelse börjar vid mötesplatsen som ligger vid Plazoleta i San Pedro, en vacker plats där Market of San Pedro ligger.
Marknaden invigdes 1925 och under marknadsturen får du se tusentals butiker med ett stort utbud av mat som ostar, frukt, grönsaker, hantverk, menyer, med mera.
San Pedro Market är den viktigaste handelsplatsen i staden, dit turister och lokalbefolkning kommer dagligen. Denna plats var en del av Inkaleden som anslöt till Plaza de Armas,under Inkariket.
Matrundan fortsätter med en kort promenad till matlagningsstudion som ligger mycket nära marknaden i Cuscos historiska centrum. Köket kommer att vara klart för att starta Peruanska matlagningskurser.
Du börjar kursen med att göra en peruansk cocktail känd som Pisco Sour. Denna traditionella alkoholhaltiga dryck görs med Pisco, en destillerad spritdryck av druvor, med passionsfruktjuice.
Den professionella kocken kommer steg för steg att förklara hur man tillagar en 4-rättersmeny med grundläggande matlagningstekniker. Vi börjar med att förbereda första rätten, en härlig Mashua Cream tillsammans med lila majschips. Mashua är en knöl som skördas i de höga andinska regionerna i flera sydamerikanska länder, ganska lik potatis, och den har fördelaktiga näringsmässiga egenskaper.
För andra rätten ska du tillaga tre olika typer av ceviche. En av dem är i klassisk stil med rödlök och koriander. Den andra blir en ancestral style med tumbojuice, en frukt som härstammar från djungeln i Anderna, som liknar passionsfrukt och är rik på vitamin C. Den tredje cevichen består av kushuro (alger från Anderna), tarwi (soja från Anderna) och camu camu, vilket ger en explosion av smaker.
I den tredje rätten ska du laga en utsökt rocoto-pepparfylld med svamp och grönsaker, tillsammans med en ekologisk trädgårdssallad och en len, krämig potatispaj. Rocoto är en typ av chilipeppar, så den har en kryddig kick. Till potatispajen använder du tre olika sorters potatis.
Du kommer att smaka på alla dina rätter i slutet av varje kurs för att njuta av det traditionella peruanska köket som tillagats med dina egna händer och dela en trevlig stund med resten av gruppen. Du får också prova alkoholfria drycker som Chicha Morada, en söt dryck gjord på lila majs.
I den fjärde rätten kommer du att få njuta av desserter gjorda på aromatiska och färska exotiska frukter, som lucuma, guldbär och cherimoya.