Se varför det laotiska köket - en aromatisk blandning av influenser och traditioner - är känt för att vara balanserat, delikat och smakrikt. I en liten klass på 12 personer får du lära dig nya färdigheter i köket hos en känd lokal kock medan du tittar på och hjälper till att laga 7 traditionella rätter som du kan festa på till lunch.
I Luang Prabang, som anses vara Laos gastronomiska huvudstad, går du till Tamnak Lao-restaurangen i stadens centrum där ditt kulinariska äventyr börjar. Efter att ha träffat dina klasskamrater åker du på en 1-timmes rundtur på en lokal marknad. Upplev det lokala vardagslivet, träffa försäljare och plocka upp de färskaste ingredienserna.
Tillbaka på restaurangens cateringskola börjar den traditionella matlagningslektionen med en demonstration av hur man tillagar upp till 7 kända rätter - som ni kan njuta av till lunch. Rätter inkluderar:
- Luang Prabang-sallad - en äggsallad smaksatt med koriander, vattenkrasse och friterad vitlök
- Feu Kua - klibbiga risnudlar med kyckling och grönsaker
- Chicken Larb - en berömd sallad med kallt kött från Lao
- Kheu Sen Lon-soy nudelrätt med vermicelli
- Oh Paedak - saftig fläskrätt kryddad med delikata Lao-aromer
- Kheu Muk Kua Guo Moo - fläskkött serverat med aubergine
- Gaeng Phet - röd curry med kyckling, kokosmjölk, bönor och basilikablad
På din egen arbetsplats kan du testa det du lärt dig. Med hjälp av en kokbok - som du kan ta med dig hem - och med hjälp av kocken lagar du 2 av dina favoriträtter innan du äter upp och får reda på om du kan bli Laos nästa toppkock.