Efter att ha träffats på vår mötesplats får vi en kort rundtur på en lokal marknad nära vårt hus för att köpa grönsaker och alla andra ingredienser som vi behöver för att laga mat.
Efteråt åker vi hem och börjar med en teceremoni där du får lära dig det traditionella sättet att göra marockanskt myntate. Och så dricker vi förstås te medan vi lär känna varandra.
Nästa steg är att starta matlagningsprocessen, där deltagarna lär sig nya tekniker för att skala, hacka och krydda taginerna med rätt kryddor, som våra mormödrar och mödrar gör hemma. Och vi gör vanligtvis 6 rätter under en session beroende på hur stor gruppen är så att du lär dig mer saker under en enda lektion. Medan vi lagar mat kommer vi att prata ingående om marockanska kulturer, traditioner och historia.
En lista över rätter som vi brukar laga:
. Tagine med nötkött och katrinplommon
. Tagine med kyckling och konserverad citron
. Tagine med grönsaker
. Köttbullar med tomatsås och ägg (Kefta)
. Shakshouka (söt paprika)
. Sallad på stekt eller grillad aubergine (Zaalouk)
Ibland kan vi lägga till ytterligare 1 eller 2 sidorätter beroende på deltagarnas dietrestriktioner och gruppens storlek. Maten serveras som en buffé i slutet av lektionen så att du kan smaka från varje rätt. Listan över rätter som vi lagar kan vara mindre än 6 ibland om antalet deltagare är mindre än 8 deltagare, men oroa dig inte för detta eftersom vi alltid har tillräckligt med människor för att laga alla dessa rätter.
Deltagarna arbetar tillsammans som ett team för att laga olika rätter, och detta hjälper dem att lära sig fler rätter än bara en specifik rätt genom att använda olika kryddor och vi lagar också vegansk, vegetarisk och glutinfri mat.
Matlagningskursen varar i 4 timmar från det att vi träffas till dess att du äter, och eftersom du är på semester är vi naturligtvis inte stressade med tiden; du känner dig som hemma.
I slutet av lektionen är det dags att smaka och äta det du har lagat, och vanligtvis delar vi på kvällen en länk till vår webbplats där du kan hitta recept på de rätter vi gör och många andra rätter.