Denna halvdagstur ger dig möjlighet att utforska Laos skönhet via dess speciella smaker av mat. På den här turen får du lära dig mer om Laos traditionella ingredienser på den lokala marknaden. Dessutom får du lära dig att laga några typiska traditionella laotiska rätter och förstå mer om vanor och seder i det laotiska köket.
Denna matlagningskurs finns tillgänglig vid två tidpunkter: morgonkurs 9.00-13.00 och kvällskurs 15.00-19.00.
Vid avresan kommer du att hälsas välkommen och hämtas i hotellets lobby av en engelsktalande guide. Sedan är det valfritt att ta en bil eller en tuk-tuk till den lokala marknaden. Här kommer du att utforska färska livsmedel på marknaden och lära dig mer om de ingredienser som ingår i din kommande matlagningslektion. Du kommer att visas runt på marknaden för att se de lokala produkterna som typiska typer av kött och grönsaker, torra livsmedel som används i lokalbefolkningens dagliga måltider som pa daek, en fermenterad fisksås. Du måste vara imponerad av de färska ingredienserna med några spännande och med okända smaker.
Vi lämnar marknaden och beger oss till Mekongfloden för en matlagningslektion där vi får lära oss hur man med traditionella matlagningsredskap skapar en mängd populära laotiska rätter.
Du får en drink när du anländer till köket, där du får lära dig hur man gör perfekt klibbigt ris, eller khaoniaow, en viktig maträtt i Laos. Matlagningsläraren visar dig hur du tillagar varje rätt, inklusive tam makhoung (kryddig papayasallad) och ping gai (grillad kyckling), mok pa (ångkokt fisk i bananblad) och antingen jeowmaklin eller jeowmakkeua (tomat- eller auberginedipp).
Den praktiska lektionen avslutas med en äkta dessert: mango eller banan med klibbigt ris, ångkokt i ett bananblad.
Efter lektionen kan du köpa laotiskt öl eller en alkoholfri drink och njuta av din lunch under ett skuggigt mangoträd med vacker utsikt över bylivet längs Mekong River Road.