En av de mest intressanta och fascinerande upplevelserna i Toscana är att delta i en privat matlagningskurs. Det toskanska köket bygger på enkla men välsmakande recept som tillhör rotade traditioner och kommer från kloka bönder. Framför allt kommer vi att lära dig hur du replikerar dessa rätter hemma.
Matlagningskursen hålls i Tenuta Torciano vingård, en charmig och autentisk egendom i San Gimignano, i området Chianti.
Våra kockar är alla lokalbefolkningen som alltid har lagat mat till sina familjer och som under våra klasser lagar exakt de måltider som toskanska äter hemma, med samma färska och genuina ingredienser med hjälp av mycket användbara knep.
Du kommer att lära dig hemlagad pastatillverkning och andra enkla och läckra toskanska recept, som vår kock kommer att bestämma beroende på säsong.
Under lektionen kommer vi att laga mat med extra virgin olivolja från fastigheten och vi kommer att njuta av många fantastiska toskanska viner. I slutet av klassen sitter du vid ett bord och njuter av alla läckerheter du har lagat.
Matlagningskursmeny (den kan ändras beroende på säsong):
• Förrätt: Mat som vi tillagar tillsammans
• Första rätten: Hemlagad pasta med sås som vi lagat tillsammans
• Andra kursen: Mat som vi tillagat tillsammans
Klassens varaktighet: cirka 120 minuter
Måltid & provsmakning Varaktighet: ca 90 minuter
- Ingen fördröjning tillåten! I händelse av försening kommer administrationen att tillämpa avbokningsreglerna omedelbart