Låt vår guide förklara för dig de bästa matställena och dess människor. Prova sedan det karibiska köket: bollo, patacón, carimañola, ceviche, kokosnötsris. Även om dessa namn knappast kan relateras till något vanligt eller allmänt känt, är vi säkra på att det kommer att bli en gastronomisk upplevelse att minnas.
Din dag börjar med att du träffar vår lokala guide. Tillsammans med honom åker du först till Santa Martas centrum och sedan till den offentliga marknaden, en plats full av en stor mångfald av livsmedel: frukt, örter, grönsaker och lokala beredningar. Här har du chansen att bli inbjuden av några samarios för att smaka på deras bästa saker.
Några av de matprover du kan smaka på är typiska recept som ris och lemonader, med en av de viktigaste karibiska ingredienserna: kokosnöt. Bollo, vita majsbaserade degar förpackade i majsskal. Patacones, krispiga och friterade bitar av gröna matbananer som vanligtvis äts med tomat- och lökbaserade såser. Carimañolas, en friterad yuccapinne fylld med ost. Och den välkända cevichen med en colombiansk twist. Efter denna smakupplevelse tar vår chaufför dig tillbaka till ditt hotell där du kan vila.