Upptäck balsamvinäger, kungen av kryddor, full av hemligheter och traditioner som går i arv från generation till generation. Du har möjlighet att följa Claudio eller farfar Franco, inuti acetaia, för att upptäcka dess ursprung och historia.
Innan besöket berättar Claudio, ägaren, historien om sin familj mellan snabba bilar och långsam mat, hans mamma växte upp på landsbygden med bondeföräldrar som bara hade ett batteri med balsamvinäger som ärvdes av farfadern efter farfaderns död. Farbror, så när mamman gifte sig bad hon pappan att starta ett nytt batteri för barnen… under tiden gjorde pappan karriär inom Ferrari och sedan inom Lamborghini och ägnade hela sitt liv åt motorer utan att glömma att ta hand om Aceto är nu 82 år gammal och fortsätter att ta hand om sig själv. han ökade faktiskt denna passion genom att arbeta hårdare än tidigare.
Från våra 10 hektar vinodlingar, inklusive 5 hektar trebbiano modenese, väljer vi ut de bästa druvorna för tillverkning av vår balsamvinäger.
Efter tillagningen flyttas den in i faten i varje batteri, där den lagras i många år tills den når det minsta fatet och därifrån tappas den på flaska. Det är en produkt som kräver mycket tålamod. Förutom traditionell balsamvinäger producerar vi sedan några år tillbaka även PGI-certifierad balsamvinäger med mindre lagring, men som samtidigt är mycket uppskattad för sin mångsidighet och smak som liknar den traditionella. Claudio utvecklade sedan andra kryddor för att försöka skapa produkter som var mycket lika traditionell balsamico men som krävde mindre lagring. Om du vill upptäcka de sanna nyanserna, de verkliga skillnaderna mellan traditionell och kommersiell baslamik, kom och besök oss.