På denna allomfattande guidade rundtur i Nairobis djurliv är det så enkelt som möjligt att uppleva och njuta av Kenyas berömda djur, utan att lämna staden. en expertguide tar dig direkt till elefant- och rhinobarnhemmet och giraffcentret för att lära dig om elefanter och giraffer från utbildad personal som arbetar för att bevara och skydda dessa djur i naturen. gratis gratis tur till pärlkvinnofabriken kommer att berika din upplevelse.
Börja med att utforska giraffcentret. här finns den starkt hotade Rothschild-giraffen, som du kan observera och handmata från en upphöjd träkonstruktion, vilket är en riktig upplevelse. du kan också se vårtsvin som sniffar i leran, och det finns en intressant självguidad skogsvandring genom det intilliggande Gogo River Bird Sanctuary. lär dig det arbete som gjorts av African Fund for Endangered Wildlife (AFEW) sedan 1979 när det inte fanns mer än 120 Rothschild-giraffer i det vilda.
Vår ackrediterade guide tar dig sedan till elefantbarnhemmet. njut av denna guidade session med erfarna guider och vårdare från denna fristad som äger rum mellan kl 11 och 12 dagligen och lär dig de ansträngningar som denna fristad gör för att bevara elefanter i Kenya. ändå, njut av utsikten över dessa babyelefanter och skapa fantastiska minnen när du fotograferar. Under detta besök får du också se dem få sin mjölkflaska medan de slappnar av och leker med sandbad och ett svalkande lerbad i dagens hetta. du har också möjlighet att adoptera och sponsra någon av de föräldralösa elefantungarna som du väljer under detta besök.
Vårt nästa stopp blir att utforska kobe beads women factory. det här är ett keramikföretag som tillverkar en av världens vackraste pärlor. upplev alla steg från början till slut i pärltillverkningsprocessen. det är en speciell fabrik eftersom den anställer ensamstående föräldrar från det fattiga grannskapet som tjänar sitt levebröd för att försörja sina familjer. Det är ett center för att stärka kvinnor i samhället. du har sedan möjlighet att bli körd till lunch, för att utforska kenyanska lokala livsmedel på en lokal restaurang och sedan senare släppas av på hotellet.