En utsökt hyllning till en av naturens mest värdefulla gåvor, en gåva som ön Naxos har fått i överflöd. En annan viktig återspegling av den lokala kulturen. Följ med på en resa som börjar för minst 5.000 år sedan, vilket åldern på det äldsta olivträdet på Naxos antyder, då olivoljeproduktion var en mycket mer noggrann process och naxierna firade för att uppskatta vad naturen så generöst erbjöd dem.
Uppmana dina sinnen under en idyllisk olivoljeprovning mitt i en privat olivlund, belägen i ett lugnt hörn av en livlig by. Där träffar du ägaren och en passionerad olivoljeproducent som tar dig med på en promenad i sin olivträdgård, svarar på alla dina frågor om olivodling och lär dig hur du utvärderar olika typer av olivolja.
Ta chansen att besöka ett av öns olivraffinaderier och lär dig hur tekniken utvecklat samma grundläggande principer och hjälpt till att höja standarden för utvinning av olivolja. Möt den unga ägaren och lär dig mer om hans vision att fortsätta familjens tradition på det mest hållbara sättet.
Besök en gammal, traditionell olivpress och försök föreställa dig hur den fungerade för bara några decennier sedan. Stig in i anläggningens provsmakningsrum och upptäck hur intressant olivolja kan smaka genom att prova en mängd olika godsaker baserade på olivolja.