Lär dig att laga de mest traditionella rätterna i Baskien i denna 100 % praktiska matlagningskurs. Du kommer att förbereda mellan 4-5 tallrikar (2-3 förrätter, 1 huvudrätt och dessert). Hela måltiden äts efter lektionen, så du behöver inte tänka på mat efteråt.
Medan du lagar mat förklarar vi historien bakom varje rätt, ingrediens och speciella knep för att återskapa den hemma. Det finns ingen riktig matlagning utan vin, så lokalt vin kommer att finnas till ditt förfogande med uppfriskande Txakoli och Rioja-vin.
Menyn kommer att se ut som följer och kan variera beroende på vad som finns tillgängligt på marknaden (meddela oss om eventuella matintoleranser i förväg, tack):
Du får lära dig att laga den berömda gilda, den baskiska grytan Marmitako gjord på Bonito (tonfisk från norra Spanien), chorizo kokt i cider, den traditionella T-bensteken, den söta röda paprikan (Etxebarri-stil), en uppfriskande grönsallad och den fantastiska baskiska toasten till efterrätt. Som aptitretare serverar vi några ostar och charkuterier.
Vi erbjuder en Food Tour och vi kan erbjuda ett kombinationspris om du vill delta i båda upplevelserna. Låt oss veta om du kan vara intresserad.