Välkommen till Zadar, en plats där tradition möter urbana vibbar. Här, på det medeltida torget, ackompanjerad av musiken från havsorgeln och frestande dofter från de närliggande restaurangerna och bistron, börjar ditt matlagningsäventyr.
Zadar, det historiska centrumet för den mäktiga venetianska republiken och huvudstad i hela regionen Dalmatien, har många unika recept och traditioner som är relaterade till mat. Tidigare var det en viktig hamn vid Adriatiska havet och hem för många utlänningar, köpmän, sjömän och handelsmän som berikade det lokala köket genom att introducera medelhavsörter och olika kryddor till enkla lokala måltider.
Vår matlagningskurs börjar på café Lovre på stadens centrala torg. Föreställ dig att du börjar dagen med en cappuccino i en centralt belägen bar och diskuterar vad du vill ha till lunch eller middag. Tillsammans med din guide väljer du ingredienserna till lunchen eller kvällsmaten: färsk fisk och andra havsprodukter, olika frukter och grönsaker, hårda och mjuka ostar, honung från Velebit-berget, färska ägg, dalmatisk rökt skinka, grappas, likörer, vin.
Efter shopping följer er matlagningskurs! Kocken kommer att finnas till hands hela tiden för att ge dig några tips, visa dig några speciella tekniker och dela med sig av de små hemligheterna i det dalmatiska köket. Njut av din tid med att förbereda måltiden och Bon Appetite!
Rekommenderad meny: musslor buzara, fyllda calamari / fisk i folie med säsongsbetonade grönsaker, fritule ( traditionell dalmatisk efterrätt )