Upptäck oljans alla hemligheter på en plats i hjärtat av Ogliastra, närmare bestämt i Lotzorai, på Sardiniens östkust.
Du kommer att lära dig om egenskaperna hos oliverna som skördas, bearbetas och omvandlas på ett hållbart sätt och historien om de kulturer som har följt varandra över Medelhavet, i en fascinerande resa som rör sig från familjens hundraåriga olivträd till oljekvarnen. Här kommer du att delta i en guidad provsmakning där du lär dig att känna igen olika typer av olja, förstå vilka element du ska leta efter och hur man läser etiketter.
Det kommer att bli en oförglömlig sensorisk upplevelse tillägnad välbefinnande, hållbarhet och god smak.
Program:
Besök i olivlund där olivträdens fysiologiska egenskaper och olivträdets historia i Medelhavsområdet förklaras och du får lära dig mer om dess roll.
Besök i oljekvarnen där man förklarar olivbearbetningens olika steg och hur utvinningen går till, med tanke på den cirkulära ekonomin.
Guidad oljeprovning där du får lära dig att känna igen EVO-oljan genom smak- och luktsinnet.
En trevlig stund där vi får smaka på några traditionella maträtter med extra jungfruolivolja.
Den guidade provsmakningen äger rum utomhus och omfattar olika typer av EVO-olja. Därefter provsmakas följande livsmedel i kombination med extra jungfruolivolja: bröd, säsongens frukter och grönsaker, potatis, culurgiones eller coccoi prenas, casu ascedu och desserter.
Glutenfria och veganska lösningar är tillgängliga, med förhandsmeddelande till numret på bokningskupongen minst två dagar före upplevelsen.