Upptäck oljans alla hemligheter på en plats i hjärtat av Ogliastra, närmare bestämt i Lotzorai, på Sardiniens östkust.
Du får lära dig om egenskaperna hos de oliver som skördas, bearbetas och omvandlas på ett hållbart sätt och historien om de kulturer som har följt i Medelhavsområdet, i en fascinerande resa som rör sig från de hundraåriga olivträden till oljekvarnen. Här kommer du att delta i en guidad provsmakning där du lär dig att känna igen olika typer av olja, förstå vilka element du ska leta efter och hur man läser etiketter.
Det kommer att bli en oförglömlig sensorisk upplevelse tillägnad välbefinnande, hållbarhet och god smak.
Program:
Besöket börjar i olivodlingen där vi får lära oss mer om olivträdets fysiologiska egenskaper och dess historia i Medelhavsområdet. Därefter går vi till olivkvarnen där vi får veta hur oliverna bearbetas och hur utvinningen går till, med tanke på en cirkulär ekonomi. Upplevelsen avslutas med en guidad provsmakning av oljan.
Den guidade provsmakningen omfattar olika typer av EVO-olja i kombination med traditionella Ogliastra-rätter som finns tillgängliga beroende på säsong.
Lösningar för glutenintolerans och veganism finns tillgängliga, med förhandsanmälan till numret på bokningskupongen minst två dagar före upplevelsen.