Upptäck den sardinska myrten i Olbia-territorierna för en autentisk upplevelse i hjärtat av östra Sardinien.
Du befinner dig i ett unikt läge med utsikt över Marinellabukten, där du går bland de naturliga odlingarna av myrten som valts med omsorg och passion i generationer. Därefter besöker du produktionsverkstaden och upptäcker hur bären blir till unika och distinkt doftande likörer och ångpannan där skörde- och produktionscykeln från själva växterna förklaras. Expertguider kommer att följa med dig på denna sensoriska upplevelse som kulminerar i en provsmakning av myrten i kombination med olika produkter och en doftprovning av fina eteriska oljor.
Du kommer att uppleva en oemotståndlig resa genom smakerna och dofterna på Sardinien!
PROVSMAKNING
Provsmakningen är för 18 år och uppåt och består av provsmakning av fyra sorters myrten:
Berry Myrtle: 2 cl i en passande bägare, tillsammans med små bitar av traditionell pecorinoost;
Bär och bladmyrten: 2 cl i en passande bägare, tillsammans med typiska sardiska hantverksmässiga kallskurna pålägg;
Vit myrten: 2 cl i en passande bägare, tillsammans med mörk choklad;
Myrten och honung: 2 cl i en passande bägare, serveras på hantverksmässig glass (stracciatella eller vanilj).
Myrten kan också drickas av personer med celiaki.
Därefter följer en doftprovning som omfattar tre 100 % rena och naturliga eteriska oljor från myrten, vild lavendel, lentisk och rosmarin, som utvinns i ångström från blad och blommor från lokala växter.
Barn och ungdomar i åldern 6-17 år bjuds på juice, ett litet mellanmål med ost, korv och carasaubröd samt glass.