I den vackra staden Olbia på nordöstra Sardinien kan du uppleva en riktig gastronomisk upplevelse och upptäcka läckra rätter från den sardiska traditionen, men omarbetade på ett modernt sätt. En expertkock kombinerar skickligt olika typer av tapas, som kan göras med bröd, våfflor eller skålar, med olika lokala viner, med råvaror och säsongsbetonade, för att förhöja smakerna. En upplevelse som är tillgänglig året runt och passar för barn, för en gourmet och utsökt lunch eller middag.
Rätterna varierar varje månad beroende på vilka säsongsprodukter som finns tillgängliga i området.
Provsmakningen baseras på fingermat med tapas som skapats av vår kock:
- Tapas där huvudnumret är Lentu-brödet, även kallat Pane Modde på centrala Sardinien, som är en sorts esplanad skuren i hälften och fylld med olika säsongsbetonade produkter. Året runt kan du till exempel hitta tapas som heter Underbrush, med purpuzza (färsk fläskkorv) sauterad med karljohansvamp och basilikamajonnäs
- Tapas i våfflor gjorda av puffat ris, i synnerhet kan du smaka på Venus gåva med rödräkor, wasabi-ärtkräm och burratakräm
- Tapas utan våfflor: stekta culurgiones med typisk Ogliastra-fyllning med potatis och mynta
- Tapas i en skål med varm eller kall sås: kocken kommer att överraska dig med Porco Rosso, baserad på inslag av marinerad fläskmage och med mer tillagning med krispig svål, fruktig tomatsås (resultat av fusion mellan Sardinien och Asien) eller tapas Gazpacho tomat och vattenmelon, havscruditè med dagens fångst och puffade fregola-rån (i stället för ris)
Det kommer att finnas ett urval av tio rätter med tapas inspirerade av den sardiska traditionen, omarbetade på ett modernt sätt, med fyllningar av kött, fisk, grönsaker, charkuterier, ostar och mycket mer, i kombination med fyra glas vin (rött, muscat och bubblor) tillgängliga och varierande beroende på säsong.
Barn i alla åldrar är välkomna: för dem finns en särskild meny tillsammans med läskedrycker.