Din guide hälsar på gruppen utanför Nobels Fredscenter innan han leder dig mot vattnet. Där kliver du in i en anrik krog vars väggar en gång i tiden ekade av planer från polarikoner som Roald Amundsen och Fridtjof Nansen. Omgiven av maritima minnessaker dricker du en blygsam skvätt akevitt - Norges örtfyllda nationalsprit - och får veta hur den gav bränsle till otaliga arktiska expeditioner.
En lugn promenad slingrar sig genom Oslos stadskärna till en anrik lokal pub som älskats av generationer av invånare. Slå dig ner för en traditionell Skagenmacka (smörgås med öppet ansikte) med säsongsbetonade norska ingredienser; om skaldjur inte är din preferens kommer din guide att ordna ett lika trevligt alternativ. Måltiden kombineras med en typisk norsk fatöl.
Slutligen leder vägen till Oslos främsta ölbar för hantverksöl, känd för att främja små norska bryggerier. Här börjar du med en provsmakning av fyra till fem noggrant utvalda ölsorter - från krispiga lagers till humlearomatiska IPA - medan den lokala ölentusiasten förklarar varje bryggs ursprung, stil och smakprofil.
Kom hungrig och törstig och gå därifrån med en djupare förståelse för Norges äventyrliga anda - både i glaset och i berättelserna som formade nationen.