Ta del av en unik olivoljeupplevelse på en gård i Massama, en charmig by nära Oristano. Följ med Anna och Antonella, femte generationens olje- och vinsommelierer, under gamla olivträd på en känslosam resa genom deras familjs jordbruksarv. Upptäck de olika oljorna och deras historia i en historisk herrgård och lär dig hur du kombinerar dem perfekt med utsökta rätter. Låt Anna och Antonella avslöja hemligheterna bakom varje etikett och ge dig möjlighet att förhöja dina kulinariska skapelser.
Gården grundades 1857 och är ett historiskt företag som erkänns av Unioncamere. Den certifierade ekologiska gården producerar prisbelönt extra jungfruolivolja av högsta nationella och internationella klass från inhemska sardiska sorter som Bosana, Nera di Villacidro, Sa Manna och Semidiana, den senare typisk för Oristano-området.
Program:
Upplevelsen börjar i gårdens olivlund där du får lära dig om de olika sardiska sorterna, hur man skördar, transporterar och pressar oliverna för att förstå hur man får en utmärkt olja och vilken som är den bästa metoden för att bevara evo. Sedan blir det provsmakning där Antonella och Anna lär dig hur man känner igen en extra jungfruolja från en olivolja och en lampantolja genom organoleptisk analys. Du får också lära dig hur man matchar oljor med olika egenskaper av bitter och kryddig fruktighet till rätter som tillagas på gården.
Provsmakning:
Förutom de olika typerna av oljor ingår i provsmakningen: lantlig crostone, grönsaker efter säsong, humus av baljväxter och en överraskning från kocken, vatten och ett glas lokalt vin. Anpassningar för allergier, intoleranser samt vegetariska och veganska alternativ finns tillgängliga, med förhandsanmälan till numret på bokningskupongen minst två dagar före upplevelsen.