Om du letar efter en upplevelse där du kan lära dig hemligheterna med färsk pastatillverkning, missa inte denna pasta-workshop i Massama, en by i Oristano på västra Sardinien.
I sällskap med Antonella får du en unik och rolig praktisk upplevelse som lär dig om gamla familjetraditioner. Hon berättar om de typiska sardinska pastasorterna som endast görs på mannagryn, vatten och salt och avslöjar familjerecept. Tillsammans med henne lagar du malloreddus och fregula, hon lär dig vilka såser som är bäst att kombinera dem med och i slutet av workshopen får du njuta av dessa läckra rätter tillsammans med ett gott glas vin.
Tack vare denna erfarenhet kommer du att kunna förvåna dina vänner och släktingar med tillagningen av hälsosamma rätter som får det att vattnas i munnen.
Gården grundades 1857 och är ett historiskt företag som erkänns av Unioncamere. Den sena 1800-talsbyggnaden omgiven av gröna ängar och ekologiska fruktträdgårdar har exponerat stenarbete som har renoverats enligt landskapsstandarder. Här har traditionen förts vidare i fem generationer genom att odla och bearbeta råvaror för att sedan ta dem till bordet för autentiska sensoriska upplevelser.
Lunchen består av två typiska sardinska rätter, malloreddus och fregula, ett glas vin, vatten, bröd och kaffe. Anpassningar för allergier, intoleranser samt vegetariska och veganska alternativ finns tillgängliga, med förhandsanmälan till numret på bokningskupongen minst två dagar före upplevelsen.