Kom hungrig och nyfiken nĂ€r du utforskar Oslos alternativa hjĂ€rta genom dess smaker och berĂ€ttelser. Med start vid den historiska mathallen Mathallen tar din guide dig med pĂ„ en promenad genom det livliga omrĂ„det GrĂŒnerlĂžkka, dĂ€r industrin en gĂ„ng hĂ€rskade och kulturen nu frodas. Du följer floden Akerselva, passerar fĂ€rgstark gatukonst och lokala landmĂ€rken och lĂ€r dig hur detta tidigare arbetarklassomrĂ„de blev en hotspot för kreativitet, mat och kultur.
- En nordisk avsmakningstallrik med vikval, ren, Àlg, brunost, tunnbröd och lingon
- En mustig viltgryta gjord pÄ ren, Àlg och hjort i en krÀmig sÄs med mos och bÀr
- En norsk hantverksöl eller lokal lÀskedryck frÄn en av de bÀsta barerna i staden.
- En kanelbulle och valfri varm choklad eller ischoklad i nÀrheten av Freias chokladfabrik
- En hjÀrtformad norsk vÄffla toppad med brunost, rÞmme och hallonsylt
Det hÀr Àr inte en vanlig matresa - det Àr en liten resa genom Norges förflutna och nutid, serverad med hjÀrta. Oavsett om du Àr historieÀlskare, matintresserad eller vill utforska Oslo pÄ ett nytt sÀtt, ger den hÀr turen autentiska smaker och lokala insikter vid varje stopp. RÀkna med ca 2 km lÀtt vandring och tillrÀckligt med mat för att hoppa över lunchen.