Se mer Àn 1 000 chokladrelaterade föremÄl pÄ Chokladmuseet i Paris (Le Musee Gourmand du Chocolat) och ge efter för din passion för allt som har med kakaobönan att göra. Den sjÀlvguidade rundturen innehÄller demonstrationer och - Ànnu viktigare - provsmakningar. Det finns barnaktiviteter för att hÄlla de smÄ nöjda, bland annat en skattjakt.
Utforska museets utstÀllningar och demonstrationer som tar 850 kvadratmeter i ansprÄk och berÀttar om kakaobönans 4 000-Äriga historia i alla dess former, med början hos olmekerna, mayaerna och aztekerna. LÀr dig mer om den viktiga roll som kakao spelade i gamla kulturer, inklusive hur kakao anvÀndes i mystiska ritualer.
PÄ 1500-talet introducerade den aztekiske kejsaren Montezuma kakao i Europa. Christofer Columbus var den första europé som smakade tchocoatl-drycken, men han gillade den inte och Àgnade dÀrför ingen större uppmÀrksamhet Ät choklad. Lyckligtvis var han inte den sista europé som försökte sig pÄ det.
Bevittna om chokladhandelns omvandling nÀr chokladtillverkningsprocessen effektiviserades under den moderna eran. Titta pÄ virtuella demonstrationer för att upptÀcka hemligheten bakom det glÀnsande yttre skiktet som gör chokladgodiset sÄ tilltalande, och smaka pÄ nÄgra av de chokladprodukter som tillverkas pÄ plats.
Njut av den mjölkiga mjukheten hos Costa Ricas choklad, den fantastiska fruktsmaken hos peruansk choklad som smÀlter i munnen, de söta aromerna frÄn kakaobönor frÄn Vanuatu och mycket mer. KÀnn dig inte för skyldig till att du har överseende med choklad; du kommer att lÀra dig att choklad har mÄnga hÀlsofördelar. Sedan kan du gÄ in i museibutiken för att köpa böcker, souvenirer och chokladrelaterade produkter.