Se mer än 1 000 chokladrelaterade föremål på Chokladmuseet i Paris (Le Musee Gourmand du Chocolat) och ge efter för din passion för allt som har med kakaobönan att göra. Den självguidade rundturen innehåller demonstrationer och - ännu viktigare - provsmakningar. Det finns barnaktiviteter för att hålla de små nöjda, bland annat en skattjakt.
Utforska museets utställningar och demonstrationer som tar 850 kvadratmeter i anspråk och berättar om kakaobönans 4 000-åriga historia i alla dess former, med början hos olmekerna, mayaerna och aztekerna. Lär dig mer om den viktiga roll som kakao spelade i gamla kulturer, inklusive hur kakao användes i mystiska ritualer.
På 1500-talet introducerade den aztekiske kejsaren Montezuma kakao i Europa. Christofer Columbus var den första europé som smakade tchocoatl-drycken, men han gillade den inte och ägnade därför ingen större uppmärksamhet åt choklad. Lyckligtvis var han inte den sista europé som försökte sig på det.
Bevittna om chokladhandelns omvandling när chokladtillverkningsprocessen effektiviserades under den moderna eran. Titta på virtuella demonstrationer för att upptäcka hemligheten bakom det glänsande yttre skiktet som gör chokladgodiset så tilltalande, och smaka på några av de chokladprodukter som tillverkas på plats.
Njut av den mjölkiga mjukheten hos Costa Ricas choklad, den fantastiska fruktsmaken hos peruansk choklad som smälter i munnen, de söta aromerna från kakaobönor från Vanuatu och mycket mer. Känn dig inte för skyldig till att du har överseende med choklad; du kommer att lära dig att choklad har många hälsofördelar. Sedan kan du gå in i museibutiken för att köpa böcker, souvenirer och chokladrelaterade produkter.