Undvik hotellfrukosten för att smaka på de verkliga smakerna av kambodjansk mat. Besök några av de bästa frukostställena i Phnom Penh för att prova vad lokalbefolkningen tycker om att äta på morgonen. Transport sker med lokal tuk tuk mellan varje destination, som avslutas med en promenad på den lokala marknaden för att välja några läckra sötsaker och desserter. Din guide presenterar dig för marknadshandlarna och du kan ta fotografier av de färgglada matutställningarna.
Gästerna väljer denna upplevelse eftersom de får ta del av rättens historia, vilket ger dem en stor inblick i det kambodjanska köket som de inte kan få genom att besöka dessa anläggningar på egen hand.
Hållplats 1. Bye Such Chrok Pork & Rice är ett familjeägt företag som erbjuder traditionell khmerfrukost. Vi öppnar en plaststol och äter nygrillat fläskkött och ris tillsammans med en rejäl skål soppa och egengjorda gurka- och rädisgurkor på trottoaren.
Stopp 2. Den andra upplevelsen blir en tur till den lokala marknaden där vi äter färska nudlar som kallas BANH SUNG (Authentic Fresh Noodles) Detta kommer att vara historien om hur nudlarna görs och hur Vietnam påverkade detta kök på kambodjanerna.
Stopp 3. Stekt gräslökskaka. En av de kinesiska influenserna är att den är populär bland lokalbefolkningen. En friterad gräslökskaka med en tjock gyllene skorpa.
Stopp 4. Den fjärde delen av matturnén kommer att vara (HOT STONE) Detta är den sista provsmakningen, den traditionella heta stenen där nötkött serveras marinerat i Khmer-krydda serverat med ris eller bröd. Historien om denna maträtt kommer att förklaras för gästerna.
Stopp 5. utvalda inhemska desserter och den lokala marknaden i Kambodja.