Tillbringa hela dagen med att smaka på de bästa snacksen, måltiderna och desserterna som Phuket har att erbjuda, och gör en egen rätt. Efter upphämtning på hotellet kan du börja dagen med en frukost bestående av kokt svart rissoppa på Khao Tom Dee Buk, Michelin-listad 2019, som serveras med lokalt vaniljbröd och varma drycker. Därefter besöker du den gamla stadsdelen och får en glimt av det lokala samhället i Phuket. Beundra de gamla byggnaderna längs gatorna som är fulla av olika lokala produkter. Njut av ditt nästa Michelin-mellanmål på restaurangen Roti Teaw Nam.
Nästa stopp blir på China Inn Restaurant, en av Phukets mest unika restauranger. Besök det lilla museet som berättar historien om Phuket och koppla av med en lokal Phuket-dessert och örtdrycker.
Lär dig sedan laga en av Phukets mest berömda rätter: wokad Mee Hokkien och Shrimp Sarong, med färska och lokala ingredienser. Efter denna 30-45 minuter långa matlagningskurs kan du njuta av det du har lagat. Gå sedan ut på gatan och prova en streetfooddessert som heter Oh Aew, en söt isdessert gjord på mjöl, banan och lite sjögräs.
Gå till Loba Bang Neaw, som öppnade 1974 och utvecklades från ett enkelt matstånd till en butik, och som har fått sitt namn efter ett salt mellanmål gjort på fläskkött. Denna restaurang är känd för sina friterade rätter.
Avsluta den perfekta dagen med en promenad och smaka på lokal gatuköksmat medan du minglar med lokalbefolkningen i Phuket. Vid 17.30-18.00-tiden körs ni tillbaka till ert hotell.