Förbättra dina kulinariska färdigheter och lär dig tekniker för att tillaga autentiska thailändska rätter i denna individuella, 5-dagars matlagningsworkshop. Gå på marknadsbesök med en privat kock, välj färska ingredienser och njut av demonstrationer och engagerande praktiska lektioner för att lära dig att laga - och njuta av - utsökt thailändsk mat.
Vid ankomsten till den berömda Blue Elephant Cooking School möter du din kock och instruktör och diskuterar dina personliga kulinariska upplevelser och mål över en färsk örtdryck. Varje dag fokuserar vi på olika rätter, ingredienser, färdigheter och tekniker. Du kan steka risnudlar till en typisk phad thai, hacka örter till en doftande grön papayasallad, hetta upp olja till krispiga vårrullar och förbereda olika curryrätter, kryddpastor och aromatiska soppor.
De dagliga privata matlagningslektionerna inkluderar besök på den lokala Bang Rak morgonmarknaden för att välja färska ingredienser till din måltid. Varje kurs börjar med en anpassad demonstration av de känsliga processerna för att tillaga thailändsk mat, följt av en chans att omsätta dina nya färdigheter och kunskaper i praktiken i köket. Du får också prova på den traditionella thailändska konsten att skära ut frukt och grönsaker för att komplettera presentationen av dina rätter.
I slutet av varje dag sätter du dig i en utsökt restaurangmiljö med din lärare för att prova dina rätter och få feedback för att förbättra dina färdigheter. I slutet av de 5 dagarna får du med dig ett matlagningsset och ett Blue Elephant-förkläde som du kan använda när du lagar din nya repertoar av rätter hemma.
Exempelmenyn innehåller (med reservation för ändringar):
- Pla neung ma nao (ångkokt fisk)
- Plaa jien ta-krai (friterad fisk)
- Mah-Auan (ångkokt kycklingfärs)
- Peek kai yaad sai (fyllda kycklingvingar)
- Koong hom phaa (krispiga pappersräkor)