Fråga vilken italienare som helst vad deras favoritregion att äta är och svaret kommer troligen att vara Emilia-Romagna! Bologna, Modena och Parma, för att bara nämna några städer i Food Valley, är hem för några av de kulinariska specialiteter som har gjort Italien känt över hela världen, som Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Modena och traditionell balsamvinäger.
Vår tur kombinerar ett besök bakom kulisserna och provsmakningar av dessa fantastiska produkter.
Vi hämtar dig med en privatchaufför på ditt hotell runt kl. 9.00 och kör dig till det första besöket där du får assistera vid produktionen och upptäcka hemligheterna bakom tillverkningen av ostarnas konung, Parmigiano Reggiano DOP. Den bästa tänkbara avslutningen blir en provsmakning av ricotta gjord samma dag, olika åldringar av Parmigiano och tilltugg med tryffelsmakande grädde kombinerat med ett glas av vårt typiska Pignoletto-vin från Bolognas kullar.
Nästa gourmetstopp blir en familjeägd hantverksmässig skinkfabrik där vi lär oss produktionsprocessen bakom denna delikatess och avslutar med en Prosciutto di Modena DOP-provning serverad med lokalt Lambrusco-vin.
Vi avslutar vår smakupplevelse med att upptäcka hemligheterna med Modenas svarta guld, den traditionella balsamvinäger som du kommer att smaka “ung”, 12 år gammal, och “extra gammal”, minst 25 år gammal!
Återkomsten till Bologna kommer att ske omkring kl. 14.00.