Du kommer att besöka Konavle, som är en av de nordöstra och västra vingårdarna i regionen, har också lämplig produktion av kvalitets- och autoktona viner. Förutom världsberömda arter som merlot och cabernet sauvignon odlas många lokala och inhemska arter som su plavac mali, vranac, kadarun, dalmatinka och andra. Bland dem intar den inhemska inhemska sorten Malvasia Dubrovačka bijela och Maraština en särskild plats, eftersom de nästan är förstörda och det är särskilt viktigt att bevara och restaurera dem. Många vingårdar i Konavli, som följer världstrenderna, producerar autentiska viner som är mycket i linje med lokala gastronomiska specialiteter.
Besök en familjeägd vingård och träffa den lokala vinmakaren. Lär dig allt om de viktigaste egenskaperna hos vin från södra Dalmatien och hur man producerar det. Prova de bästa röda och vita vinerna i utbudet och hoppa inte över de söta dessertvinerna. På en vingård kan du njuta av en typisk brunch och frossa i ost, bacon och bröd.
Efter vinprovningen kan du besöka Konavles flod Ljuta, se den frodiga grönskan och naturskönheten i den lilla nationalparken och utforska Sokol Tower Dubrovnik Republics defensiva fästning strategiskt belägen vid gränsen till det tidigare ottomanska riket om du vill. Konavledalen ligger vid Kroatiens sydligaste spets, nära gränsen till Montenegro, och flankeras av Adriatiska havet och foten av berget Sniježnica. Dalen har ett stort antal vingårdar, eftersom klimatet och de geologiska förhållandena är mogna för vinframställning. Lyssna på din guide som berättar om områdets historia när du reser från charmig by till by och passerar olivodlingar och citruslundar medan ditt fordon slingrar sig fram genom det lantliga landskapet.