Jag organiserar denna grekiska smakresa med kretensiska produkter. Fokusera på de stora fördelarna med kryddor och högkvalitativa material som de flesta besökare inte har möjlighet att lära sig mer om. Den grekiska matlagningen erbjuder ett otroligt rikt och varierat utbud av mat och dryck som är kulmen på bokstavligen tusentals år av liv, matlagning och ätande. Varje grekisk måltid är fräsch och inbjudande, men det är också en resa tillbaka genom Greklands historia. Namnen på livsmedel, tillagningsmetoder och grundläggande ingredienser har förändrats lite över tiden. Bröd, oliver (och olivolja) och vin utgjorde den grekiska kostens triptyk under många århundraden, precis som de gör idag.
Du kommer att njuta av mat och prova de olika grekiska svårfångade smakerna. Vegetariskt, veganskt, medelhavskök är här. Olika grekiska tallrikar, “mezedes” och desserter på slutet. Allt du behöver för en komplett semester finns här.
Du kommer att fångas av platsen, kanske för att du tycker att tiden har stannat eller för att vi välkomnar dig med en shot av Tsikoudia med kretensiska skorpor och färsk tomat.
Grekiska och kretensiska rätter, grytor, Ladera, Mageirefta, Fava, Taramosalata, Fasolakia, fyllda paprikor, tomater, zucchini och auberginer.
De gamla grekerna förstod att god hälsa var kopplad till fysiska och sociala miljöer samt till mänskligt beteende. De definierade hälsa som ett tillstånd av dynamisk jämvikt mellan den inre och yttre miljön. Dessutom tog de hänsyn till de fysiska och sociala bestämningsfaktorerna för hälsa, de stärkte individer och samhällen genom nya demokratiska och deltagande institutioner och lade tonvikten på hälsoutbildning och kompetensutveckling.