Vår Olive Oli & Olives & Wine provsmakningsupplevelse äger rum i en olivoljekvarn i den traditionella Rhodian-byn Maritsa. Fabrikens historia går tillbaka till 1927 då dess grundare, ägare av mark med olivträd, bestämde sig för att skapa en plats där han kunde pressa olivolja från sin olivproduktion. Efter några decennier fortsatte hans barnbarn farfaderns projekt med passion och engagemang, och har skapat en av de främsta olivoljefabrikerna i Grekland.
Vi tar dig med på en resa genom oliver och olivoljeproduktion från träd till bord. Du får veta hur olivträd växer och hur oliver samlas in. Därefter tar vår värd oss med till olivoljeproduktionens värld och förklarar detaljerna och hemligheterna i pressningsproceduren. Du kommer att kunna se maskinerna och lära dig hur de fungerar steg för steg och vilka slutprodukterna är.
Efter denna introduktion till olivernas och olivoljans värld finns det inget bättre att prova och smaka!
Nikos kommer att visa och förklara hur man kontrollerar olivoljans syrahalt (kvalitet) och hur man smakar på det flytande guld som du redan har lärt dig så mycket om. Du kommer också att kunna prova olika typer av grekiska oliver, några av de bästa lokala olivoljorna och olivpastorna. Och slutligen ett hemlagat vin från ägarnas privata vingårdar!