Den här turen är utformad för att stimulera dina smaker och ta andan ur dig under hela 5 timmar. Under denna tid kommer du att utforska det bästa av Santorini viner som erbjuds samtidigt som du lär känna de mest uppskattade sevärdheterna och landskapen på ön.
Du kommer att få möjlighet att hälsa på och njuta av tre av öns mest särpräglade vingårdar. Vid sidan av vinprovningen visas du runt i källaren och får veta hur vinet producerades, buteljerades och mognade.
Färdplan:
Vi samarbetar med de bästa vingårdarna på öarna (listade nedan). Observera att beroende på tillgänglighet och olika faktorer som väderförhållanden och öppettider kommer vissa vingårdar inte att vara tillgängliga. På den här turen får du njuta av tre av öns mest särpräglade vingårdar.
Anhydrous Winery: På grekiska betyder Anhydrous “utan vatten”. Denna vingård skapar unika viner, skapade av jorden, de vulkaniska stenarna och havsbrisen. Dessa element återspeglas i frukten som möter de rökiga mineralerna och de otroliga nivåerna av syra och den solida strukturen.
Gavalas vingård: Denna etablerade vingård har funnits i generationer. Nu i fjärde generationen producerar man fortfarande autentiska viner från Santorinis vulkaniska jordar.
Vingården Gaia: Denna vingård ligger på en strand på öns östra sida, mellan byarna Kamari och Monolithos. Den industriella stenbyggnaden var en gång en tomatfabrik som byggdes i början av 1900-talet och som fram till 1970-talet användes för att göra aromatisk tomatpuré av lokala körsbärstomater. Idag har det förvandlats till en modern vingård med högteknologisk utrustning och toppmoderna anläggningar som garanterar modern vinframställning och idealiska förhållanden för högkvalitativ produktion.
Hatzidakis vingård: Denna vingård grundades 1997 och odlar idag fortfarande 10 hektar vinodlingar och de flesta av dem är ekologiska.
Artemis Karamolegkos vingård: Har sina rötter tillbaka till 1952. Den är oupplösligt förbunden med Santorinis vulkaniska vingårdar och vinframställningstradition. Nuförtiden vinner deras viner priser vid internationella och inhemska tävlingar, samtidigt som de för närvarande är den tredje största vingården på Santorini när det gäller produktionsvolym.
Venetsanos vingård: Vingården ligger mycket nära hamnen, med utsikt över den magnifika calderan i Santorini. Den byggdes 1947 av familjen Venetsanos och blev den första industriella vingården på ön.
OENO Π: Det ligger framför havet, i området kring vulkanen Kolumbo, i Oia.
Vinodlingen Argyros: Det grundades 1903, men familjen Argyros har varit involverad i vinproduktion i årtionden innan dess. Företaget är den största privata ägaren av vingårdar på Santorini och det nuvarande markinnehavet överstiger 120 hektar, vilket är en omfattande investering som sträcker sig över fyra generationer.
Om du har några särskilda önskemål om vingård, vänligen informera oss, så tar vi hand om det.