Ăventyret börjar pĂ„ vĂ„r toppmoderna oljekvarn, dĂ€r du kommer att avslöja hemligheterna kring produktionen av olivolja, en tradition som vi har bevarat i över 400 Ă„r. DĂ€refter kommer jag att fungera som din guide genom historien och traditionerna för extra jungfruolivolja pĂ„ vĂ„rt museum, âsa mola de su notariuâ. HĂ€r fĂ„r du ta del av en bortglömd vĂ€rld med gammal utrustning och berĂ€ttelser som för dig tillbaka i tiden och belyser olivoljans viktiga roll i den sardiska kulturen. Vi ger dig den unika möjligheten att stiga ner i den gamla underjordiska cisternen, en förtrollad plats som rymmer vĂ„r skatt av oljelampor och gamla artefakter med anknytning till oljans vĂ€rld genom Ă„rhundradena.
Men upplevelsen tar inte slut hÀr. Smaken, det sinne som förhöjer extra jungfruolivolja som inget annat, spelar en avgörande roll. Jag kommer att leda dig pÄ en resa av smaker och guida dig genom en provsmakning av vÄra produkter, under vilken du kommer att lÀra dig att identifiera högkvalitativ extra jungfruolivolja - en vÀrdefull fÀrdighet att ta med hem.
NĂ€r du smakar vĂ„r extra jungfruolja kommer du att upptĂ€cka den sanna essensen av fruktighet, bitterhet och kryddighet. Dessutom fĂ„r du chansen att prova âLimolioâ, en unik olja gjord pĂ„ ekologiska oliver och citroner, perfekt för att krydda sallader och fisk. âRogo del Tempioâ, vĂ„r kryddiga olja, förhöjer kött eller bakade rĂ€tter perfekt med sin rika bukett av nio traditionella sardiska örter.
Alla kommer att serveras med en tallrik med charkuterier, fÀrskt mousserande vin, vatten, naturliga oliver och carasau-bröd.
Vi bjuder in dig att följa med oss pÄ denna sensoriska resa, en hyllning till olivoljan som engagerar syn, hörsel, kÀnsel och framför allt smak.