Under denna unika 30-minutersaktivitet i en liten grupp får du hjälp av en vinutbildare som berättar om Centennial Cellars historia och dess viner som går tillbaka till 1878. Se 140+ år av vin på fat och smaka direkt från fatet på den prisbelönta 100 år gamla Para Vintage Tawny.
Seppeltsfield Winerys grundare, Joseph Seppelt och hans äldste son, Benno, var kända för sin långsiktiga vision för egendomen och följde noga principerna för förvaltarskap för att säkerställa ett arv som skulle föras vidare till kommande generationer.
Ett bevis på detta är Benno Seppelts Centennial Cellar, som är ett unikt system där enskilda fat med vintage tawny lagras i 100 år innan de släpps ut.
År 1866 planerade Joseph Seppelt att bygga en ny källare i blåsten. År 1878, efter sin fars bortgång, färdigställde Benno stenkällarna och gav instruktioner om att vin från ett fat från 1878 inte fick buteljeras på 100 år.
Detta enda fat av 1878 års tawny portvin fick mogna i ett separat rum i blåstenskällaren i 100 år. Traditionen att lägga ner ett fat med det finaste vinet från varje årgång har fortsatt varje år sedan dess.
Centennial Cellar består nu av en obruten rad av alla årgångar från det aktuella året tillbaka till 1878, och är ett levande museum över australiensisk vinframställningshistoria.