Alla som har besökt Grekland har minst en gång smakat den berömda “souvlaki”. Det anses vara den nationella snabbmaten och ett varumärke för den grekiska kulturen. Det är en smakfull kombination av små bitar eller skivor av kött och ibland grönsaker som grillas på ett spett. Den äts ofta direkt från spettet medan den fortfarande är varm, men serveras numera oftast i ett rullat pitabröd, med citron, såser (ofta tzatziki), grönsaker som skivad tomat och lök och ibland stekt potatis.
Konsten att laga souvlaki kan läras ut på Mykonian Farm där gästerna kommer att förflyttas och välkomnas hjärtligt av gårdens föreståndare. De kommer att eskorteras till ett särskilt arrangerat område på gården, där de kommer att se och lära sig hemligheterna med att göra den bästa souvlaki i Mykonos. Kursen omfattar marinering av ingredienserna, spettning av köttet, förberedelse av grönsakerna (skärning, skivning) och en matlagningsdemonstration av huvudsåsen till souvlaki, tzatziki. Deltagarna kommer sedan att delta i en tzatziki-tävling med målet att göra den bästa såsen. Vi fortsätter sedan med att grilla köttet och till sist lindar vi in alla ingredienser i pitabröd.
Alla deltagare kommer att skapa sin egen souvlaki (naturligtvis under överinseende av grillmästaren), som de sedan får njuta av tillsammans med en grekisk sallad och en öl.