Delta i denna matlagningskurs för att lära dig hemligheter om de berömda lokala recepten, matlagning uteslutande med säsongsbetonade produkter som grönsaker, extra jungfruolja, lokala fina viner och mycket mer.
Ett berömt italienskt citat säger att “ett litet fat innehåller det bästa vinet”. Det finns inget bättre sätt att beskriva Umbrien, en region i centrala Italien, rik på historia, kultur och uråldriga trosuppfattningar. Det har också några av de bästa medeltida borghi, små städer eller byar, fortfarande bevarade som de ursprungligen var, Assisi, Perugia, Gubbio, Spoleto och Orvieto, för att nämna några.
Under din praktiska matlagningskurs får du lära dig att laga speciella och unika recept. Arbeta med endast mjöl och ägg, blanda dem med passion, förbered degen av pasta fresca förbättra dina matlagningsfärdigheter, knåda, skära, tagliatelle rulla och fylla ravioli. Dessa recept kommer säkert att imponera på dina vänner när du är värd för din nästa italienska middag när du är hemma igen.
I slutet av kursen kommer du att sitta runt bordet för att njuta av frukterna av ditt arbete i en gemytlig atmosfär och skåla med en andra rätt och efterrätten tillsammans med ett glas regionalt vin. Missa inte denna speciella och minnesvärda dag.
Eller så kan du välja alternativet att bara avnjuta måltiden.
Traditionell meny för en typisk lunch eller middag i italienska familjer:
Förrätt med olika crostini: korv och stracchinoost, En eller två rätter med färsk pasta; En andra rätt med kyckling, fläsk eller fisk, med tillbehör, och sist men inte minst efterrätt, en läcker skeddessert.
Du kommer att välkomnas in i värdinnans hem och hon hoppas att du kommer att tillbringa en trevlig tid och skapa en varaktig vänskap.