Dag 1: Incheckning i din lägenhet eller hotell efter 13:00, träffa kocken, snabb rundtur i Bolognas historiska centrum, aperitiv och middag på Cibo Bistro.
Dag 2, 3 och 4: Efter frukost träffas på Culinary Institute of Bologna i Via Agamennone Zappoli 5 40126 Bologna kl. 8:30 och ta sedan en historisk rundtur på vägen till Bolognas marknadsområde med kocken där du bestämmer vad du ska förbereda i köket och handla vid marknadsstånden. Efter att ha promenerat och provat genom marknaden och köpt ingredienser, återvänder du till skolan och det kulinariska äventyret börjar. Du kommer att förbereda 2 läckra, kompletta mormors måltider, en till lunch och en till middag, inklusive handgjord pasta med en 38 tum lång Mattarello (kavel). Klockan 13.30 njuter du av lunch med det du lagat och efter det har du några timmar på dig att koppla av. Eftermiddag: du kan nu välja mellan 3,5 timmars matlagning på skolan eller en rundvandring i Bolognas centrum med din kock/guide: Piazza Maggiore och Piazza Re Enzo, Piazza Santo Stefano, shoppingportikerna i Archiginnasio och Via Farini, och många andra historiska och matdestinationer enligt ditt val. Klockan 18.00 är du tillbaka på matlagningsskolan och du kommer att förbereda middagen som du har planerat på morgonen på marknaden med kocken.
Dag 5: Balsamvinägertur och matlagning på Acetaia: träffas på Culinary Institute of Bologna kl. 8.30, shoppa till marknaden med kocken och besök vingården “La Cà dal Non” (på engelska “Grandfather's House”) där Mariangela och hennes familj kommer att leda dig till upptäckten av den fascinerande världen av traditionell balsamvinäger från Modena i åldern över 12 och 25 år. Här, efter besöket, kommer vi att förbereda en utsökt måltid med traditionell balsamvinäger från Modena sötsyrlig kryddsamling som huvudtråd.
Dag 6: Dagstur till Venedig: Börja ditt äventyr kl. 9 i Bologna. Din kock/instruktör följer med dig på en snabb åktur och du kommer till Venedig kl. 11.00. Genom de pittoreska venetianska kanalerna kommer vi inom kort att anlända till den stenade Piazza på den berömda Rialto Seafood Market där vi kommer att njuta av Prosecco Aperitives och lunch på 2 typiska venetianska Bacaro (Osteria).
Dag 7:
Frukost, utcheckning, matlagningskurs och lunch.