Den gastronomiska resan börjar i Turins historiska centrum. Promenera genom de smala gatorna medan du lär dig mer om regionen Piemonte och dess kultur med hjälp av en lokal guide.
Smaka på gianduiotto, den lokala ingotsskalade chokladen med en intressant historia. Legenden säger att gianduiotto föddes som ett resultat av Napoleons kontinentalblockad? Eftersom kakao ansågs vara en dyr lyxvara började många chokladtillverkare i regionen att delvis ersätta den med hasselnötter, som det fanns gott om i regionens kullar.
Smutta på bicerin, som i Piemonte betyder “glas”, en lokal alkoholfri dryck som härstammar från en annan dryck från 1700-talet, bavareisa, som består av kaffe, choklad och mjölkkräm och serveras i runda, genomskinliga glas.
Smaka vitel tonnè med ett glas vin. Termen vitel tonnè kommer från den piemontesiska dialekten och syftar på en kötträtt med ansjovissås. Även om ursprunget till denna rätt är höljt i dunkel vet man att ansjovis från närliggande Ligurien användes som ett alternativ till salt, som under medeltiden hade ett oöverkomligt pris.
Sist men inte minst kan du prova en rad utsökta lokala ostar, många av dem med skyddad ursprungsbeteckning (DOP).