VÄr lokala guide kommer att ge en översikt över Turin och dess roll i utvecklingen av den italienska identiteten och hur mat och vin har blomstrat i detta omrÄde tack vare 800 Ärs regler Savoyard stat. Eftersom du var en bohem, börjar vi turen pÄ en historisk kaffebar som Àr nominerad för sin fina kakao.
Först ska du prova Bicerin, den traditionella chokladdrycken vars recept serverades och fortfarande serveras pÄ dessa 800-talscaféer. FrÄn det ena matstoppet till det andra kommer du att se torg och landmÀrken som Àr viktiga för den lokala historien. Ni Äker sedan vidare till en av de bÀsta chokladbutikerna för att utforska hur lokala chokladtillverkare har bearbetat fin kakao för vÄr lycka. Provsmakning av ett urval traditionella praliner som Gianduiotto, Cremino och en sÀsongsbetonad pralin. Namnet Gianduiotto kommer frÄn Gianduja: tillverkas genom att blanda finmalda hasselnötter med choklad för att skapa en mjuk och njutbar behandling. Gianduja har en fascinerande historia med ursprung i Turin och gÄr tillbaka till 1800-talet dÄ kakao var knapp och dyr.
Chokladprovningen fortsĂ€tter och du fĂ„r prova mörk premiumchoklad gjord pĂ„ fin kakao, som bara utgör 10 % av hela vĂ€rldsproduktionen. Provsmakningarna kommer att vara 100 % ekologiska och âbean to barâ-produkter.
Sedan gÄr ni vidare till en vinprovning: Turin och Piemonte Àr berömda för sina viner, frÄn vingÄrdar i Alpernas sluttningar. Din guide tar dig med pÄ en vinprovning av 2 ikoniska vita och röda viner, tillsammans med en ekologisk kött- och osttallrik. Ger en avslappnad kurs i att dricka som en proffssommelier och förstÄ dofterna bakom varje vin.
Kom hungrig, törstig och ivrig att lÀra dig nya saker. Gör dig redo att utforska Turins smaker och se de otroliga torgen och palatsen som pÄminner om det förflutna.