expedia

Umbrien: guidad tur till traditionell oljekvarn + provsmakning

Med Frantoio Del Sero
10 av 10
Enastående
Gratis avbokning
Priset är 154 kr per vuxen
Allmänt
  • Gratis avbokning
  • 1 tim 30 min
  • Kupong på mobilen
  • Bekräftas direkt
  • Flera språk
Översikt
  • Provsmakningar kan också hållas utomhus i vår olivlund, om vädret tillåter
  • Glutenfritt bröd och vegovänlig mat på begäran
  • Under malningssäsongen (okt-dec) kan gästerna delta i olivskörden
  • Närliggande platser att besöka: Morcicchia slott, San Felice kloster, Macciano olivträd
  • Boka bara och berätta när du vill komma, så ordnar vi det bästa alternativet!

Aktivitetsplats

    • Perugia
    • Perugia, Umbria, Italy

Mötesplats/plats för inlösen

    • RJJ9+MC8, 06030 Giano dell'Umbria, Province of Perugia, Italy | Please go to Frantoio Del Sero.
    • Giano dell'Umbria, Umbria, Italy

Se tillgänglighet


Gäller för 1 Timme, Guidad tur till Del Sero oljekvarn med provsmakning - Alternativ 1 på Flerspråkig
  • Aktivitetens längd är 1 timme och 30 minuter1 tim 30 min
    1 tim 30 min
  • Tyska

Guidad visning av oljekvarnen med olivolje- och vinprovning, inklusive en bis av bruschettas

Prisuppgifter
154,29 kr x 1 vuxen154,29 kr

Totalt
Priset är 154,29 kr
Gäller för 1 Timme, Guidad tur till Del Sero oljekvarn med provsmakning - Alternativ 2 i Flerspråkig
  • Aktivitetens längd är 1 timme och 30 minuter1 tim 30 min
    1 tim 30 min
  • Tyska

Guidad visning av oljekvarnen med provsmakning av olivolja och vin, inklusive ett större urval av bruschettas och en charkuteri- och ostbricka.

Prisuppgifter
319,60 kr x 1 vuxen319,60 kr

Totalt
Priset är 319,60 kr
Innehållet på den här sidan kan ha skapats med maskinöversättning

Vad ingår och vad ingår inte?

  • Detta ingårDetta ingår
    Rundtur med provsmakning av olja, vin och lokala produkter
  • Detta ingår inteDetta ingår inte
    Transport

Bra att veta innan du bokar

  • I enlighet med EU-bestämmelser om konsumenträtt gäller inte ångerrätten för aktivitetstjänster. Leverantörens avbokningsregler gäller.

Det här kan du förvänta dig

Giano dell'Umbria är en charmig medeltida by i Italiens “gröna hjärta”. Det har utsikt över ett vackert silverlandskap med olivträd. Det är en plats med en perfekt ekologisk balans där människor alltid har levt i harmoni med naturen.
Utvinningen av olivolja är en uråldrig rit full av symbolik, som upprepas varje år i en magi av historia, kultur, tradition och folklore. Familjen Del Sero bor i Moriano, ett par kilometer från Giano, och har odlat olivträd och producerat extra jungfruolja i generationer.
Del Sero-olivoljan utvinns med den traditionella metoden med första kallpressning, med kvarnstenar av granit och hydrauliska pressar, i en nybyggd anläggning som smälter väl in i det omgivande landskapet.
Oljefabriken har produktions- och tappningsenheter samt rymliga rum för gäster. En skyddad gång gör det möjligt att övervaka alla steg i produktionsprocessen, och en stor hall kan enkelt rymma stora grupper av människor i en varm atmosfär.
Gästerna kan också njuta av mer än 2.000 kvadratmeter grönområden med gamla olivträd, “kvarnstenstorget” och en rymlig parkeringsplats.
Frantoio är lättillgängligt och har goda förbindelser med de viktigaste nationella motorvägarna. Du kommer snabbt hit från centrum av större städer (Rom 1,5 timmar - Florens 2 timmar - Ancona 1,5 timmar -Perugia 40). Och det är inom bekvämt räckhåll från de viktigaste regionala turistmålen (Spoleto, Assisi, Todi, Montefalco, Bevagna, Spello …).
Gästerna kommer att få en känslomässig upplevelse, upptäcka olivoljans värld, lära sig om dess historia och kultur och uppskatta dess positiva effekter på hälsa och smak.

UPPTÄCK OLIVOLJANS VÄRLD

Vårt förslag inkluderar en guidad tur i oljekvarnen med talare (engelska / franska):

  • Hur olivoljan blir till: detaljerad beskrivning av alla steg i produktionsprocessen, från frukt till olja, med hjälp av den traditionella metoden med första kallpressning (kvarnstenar av granit och hydrauliska pressar). Jämförelse med andra extraktionsmetoder;
    Hur en olivolja av mycket hög kvalitet blir till: beskrivning av de metoder som används i de olika stadierna av produktions- och lagringsprocessen och som direkt påverkar olivoljans kvalitet; frågor och svar.

Vi har två alternativ för provsmakning:

1) Alternativ 1
Bruschettas som tillagas på plats med vedeldat bröd:

  • Klassiskt (olivolja och salt);
  • Vitlök (olivolja, salt, vitlök).
    Drycker:
  • Rött vin (1 glas);
  • Vatten.

2) Alternativ 2
Provsmakning:
Blandning av bruschettas som tillagas på plats med vedugnsbakat bröd:

  • Klassiskt (olivolja och salt);
  • Vitlök (olivolja, salt, vitlök);
  • Rucola och hyvlad parmesanost;
  • Tryffelsås.
    Charkuteri- och ostbricka (t.ex. salami, capocollo, prosciutto, lokal pecorino-ost).
    Drycker:
  • Rött vin (1 glas);
  • Vatten.

Båda förslagen kan anpassas till specifika behov på begäran. Vi följer gärna med våra gäster till vackra platser i närheten som är värda ett besök (t.ex. Morcicchia slott, San Felice kloster, det hundraåriga olivträdet Macciano).

Plats

Aktivitetsplats

  • LOB_ACTIVITIESLOB_ACTIVITIES
    • Perugia
    • Perugia, Umbria, Italy

Mötesplats/plats för inlösen

  • PEOPLEPEOPLE
    • RJJ9+MC8, 06030 Giano dell'Umbria, Province of Perugia, Italy | Please go to Frantoio Del Sero.
    • Giano dell'Umbria, Umbria, Italy