Tillbringa en dag med att upptäcka några av de bästa grekiska produkterna - den högkvalitativa olivoljan och det berömda kretensiska vinet. Lär dig traditionella processer som har överlevt fram till idag, se olivkvarnar och njut av en utsökt traditionell lunch på en lokal favorittaverna.
Dagen börjar med ett besök på en lokal olivkvarn, där du får höra om dess funktion och se hur oliverna bearbetas och omvandlas till olivolja som kan konsumeras. Se mer av historien och traditionen bakom handeln på en utställning och se historien som går tillbaka till de första grekerna som började pressa oliver för 5 000 år sedan.
Missa inte chansen att ta ett foto av Kretas berömda gamla olivträd, som kan vara mer än 3 000 år gammalt. Sedan är det dags att besöka en av de finaste vingårdarna på Kreta, där du får lära dig mer om varje vin samtidigt som du smakar på deras olika smaker. En sommelier förklarar egenskaperna hos olika typer av vin, vilken typ av druvor som används och hur klimatet påverkar den utsökta smaken.
Kliv in på en lokal taverna och njut av en lunch med riklig kretensisk mat med massor av mat och gästfrihet. Fortsätt sedan mot Deliana, korsa den anmärkningsvärda ravinen och se den pittoreska bäcken som ligger inbäddad bland frodig vegetation.
Besök det grottliknande kapellet i Agia Paraskevi innan du fortsätter till ett kretensiskt hus från 1500-talet, där du kan lära dig allt om historien och tillverkningen av kretensiska knivar.