Du kommer att få en oförglömlig skräddarsydd tur till den största privata vingården i Montenegro - Lipovac vingård, som ligger på bergssluttningarna i Skadar Lake-reservatet. Det är svårt att föreställa sig, men traditionerna med vinframställning har bevarats här sedan 300-talet f.Kr., vilket framgår av amforor och kannor som hittades under arkeologiska utgrävningar. Under turen får du lära dig historien om Montenegros vinframställning, smaka på de bästa vinerna från de inhemska druvsorterna i Montenegro och njuta av de magnifika landskapen.
Inkluderar sightseeing och guidad rundtur i:
Lipovac vingårdar med inhemska druvsorter från Montenegro med vacker utsikt över bergen och vild natur
Teknikhall med professionella högteknologiska tappningslinjer
100 % egen källare 60 meter lång och 10 meter djup under jord med många barriques och botties (franska ekfat med en kapacitet på 2 ton eller mer)
Georgisk forntida lera qvevri, som ligger direkt i marken. Sedan 2011 är denna metod upptagen på UNESCO:s lista över immateriella kulturarv.
Italienska amforor i terrakotta. Traditionerna med amforavin, som de gamla grekerna och romarna fulländade som en tidsmaskin, gör att du kan gå tillbaka många århundraden och smaka på våra förfäders drycker.
Och slutligen, en vinprovning av 4 viner tillsammans med exklusivt framtagna snacks:
Lipovac Idea - vitt barriqued vin Chardonnay. Torrt vitt vin med vacker ljusgyllene färg, utmärkt struktur och komplexitet, med eleganta, färska blommor och vit persika accenter.
Lipovac Harmonia - det enda rosévinet som framställts av druvor från Vranac. Torrt rosévin i specifik färg tillverkat enligt klassisk roséteknik med god struktur, framhävd av hallon- och smultronnoter.
Lipovac Concept - torrt rödvin från med rubinröd färg, medelfyllig struktur och toner av mogen frukt som ger en fantastisk saftighet
Lipovac Model - torrt rött vin av premiumklass med granatfärg som kännetecknas av en bra och samtidigt elegant struktur. Lämplig för långvarig lagring på flaska. Fruktnoter sticker ut i doften.
Urval av kallskuret: prosciutto, montenegrinsk ost och oliver.