Vin och olivolja är kärnan och de två kungarna i den toskanska mat- och vinkulturen. Det finns inget toskanskt recept som inte innehåller olivolja i tillagningen och som inte har ett specifikt vin att kombinera med. Med denna fina middagsupplevelse kommer du att upptäcka alla hemligheter kring produktionen av vin och olivolja medan du besöker och äter på en boutique-vineri i Chianti-vinregionen.
Med en 25 minuters resa i en bekväm skåpbil kommer du till de gröna och vackra böljande kullarna i vinregionen Chianti på den toskanska landsbygden. Du omges av ett fantastiskt landskap med vinodlingar och olivlundar, medan du når vingården på toppen av en kulle. Väl framme välkomnas du av en vinexpert som tar dig med till den gamla källaren som än idag används för vinproduktion. Sommelieren förklarar de sofistikerade teknikerna för vinframställning och lär dig att urskilja de olika dofter och smaker som varje vin presenterar.
En speciell vintillverkningsupplevelse, rolig och lärorik för alla, kommer att låta dig förstå hur olika sorter av rena viner (från Sangiovese, Canaiolo druvor etc.) blandas för att få fram de slutliga komplexa vinerna, var och en med en speciell bukett av dofter och smaker. Efter demonstrationen får du själv bli enolog och skapa din egen personliga vinblandning. En otrolig praktisk aktivitet som kommer att göra dig till en riktig vinmakare! Därefter serveras middag och du får lära dig grunderna i hur man kombinerar olika viner med specifika rätter. Du kommer att njuta av 4 olika viner, inklusive Chianti och Supertuscan - från egendomen -. Dessutom ett sött typiskt dessertvin. Du får också smaka på regionens finaste olivolja med typiskt osaltat toscanskt bröd. Gourmetmenyn kan variera beroende på säsong, men ett exempel kan vara lokala charkuterier (kallskuret som typisk prosciutto - toskansk skinka - och salami) och ett urval av ostar, tillsammans med olika sylter och balsamvinäger, en förrätt med pasta och en huvudrätt som består av en traditionell kötträtt. En toskansk dessert serveras sedan med lokalt sött vin. Vegetariska alternativ finns också (vänligen informera oss i förväg). Den vänliga atmosfären på denna toskanska middag gör att du kan koppla av från stadens kaos, samtidigt som du lär dig intressanta fakta och hemligheter om den toskanska mat- och vinkulturen och smakar på några riktigt gourmetprodukter.