Upplev den javanesiska matlagningskulturen och indonesisk matlagning i Yogyakarta. Perfekt som utbildningspass för dig eller din grupp, men ändå enkelt och roligt. En expert på javanesisk matlagning hjälper dig att lära dig kulturen, ingredienserna och hur man tillagar och skapar autentiska javanesiska och några populära indonesiska rätter.
Till att börja med hämtar vår chaufför dig från ditt boende för att åka till matlagningskursen, sedan går vi tillsammans till en lokal marknad med vår mentorkock i grannskapet och väljer de färskaste ingredienserna till din måltid. Mentorkocken kommer att följa med och guida dig från ett stånd till nästa för att hitta de ingredienser som krävs för matlagningskursen. Kocken hjälper dig att identifiera och välja de bästa lokala örterna, kryddorna, färsk fisk, kött, grönsaker och frukter för att slutföra ditt javanesiska matlagningsexperiment. Du kommer att upptäcka vilka lokala ingredienser som är lätta att hitta utomlands, särskilt i asiatiska livsmedelsbutiker. Du kommer sedan senare att använda de ingredienser som du köpte på morgonmarknaden.
Efter marknadsturen kommer du tillbaka till din matlagningskurslokal och börjar förbereda din maträtt. Klassen kommer att äga rum i det javanesiska huset i byn med javanesiska grannskapsvibbar. Interagera med dina kockkollegor och upptäck praktiska tekniker när du tillagar olika rätter. Sätt dig sedan ner och koppla av under en måltid och smaka på de utsökta smakerna från dina skapelser.
Efter målgång kör vår chaufför dig tillbaka till ditt hotell eller boende.