Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Weekend i Tallinn

Tallinn är känt för sina smala kullerstensgator och medeltida monument, men erbjuder också parker, kaféer och nattliv.

Titta på medeltida byggnader, en kopia av en 1700-talsby och traditionellt hantverk som glasblåsning i Estlands huvudstad Tallinn.

Stadens hjärta ligger i Gamla stan, Tallinna vanalinn, en utmärkt plats att starta din resa på. Här hinner du med mycket även under weekendresor. Detta område har utsetts till världsarv av UNESCO och uppfördes mellan 1200- och 1500-talet. Här hittar du Tallinns största sevärdheter, bland annat Alexander Nevskij-katedralen och Danske kungens trädgård. Gå till S:ta Katarinapassagen, Katariina Käik, för att titta på glasblåsare och keramiker som arbetar i S:ta Katarinagillets verkstäder. Njut av utsikten över staden från slottet uppe på Domberget, Toompea.

Kullerstensgatorna i Gamla stan är perfekta för promenader och några har blivit till fashionabla shoppinggator. Här finns bland annat gatan Viru, där du kan köpa Vana Tallinn, en rombaserad likör.
Tallinns kultur hyllas på flera olika museer. Lär dig mer om kampen för självständighet på Ockupationsmuseet, Okupatsioonide muuseum. Estländska klassiker hittar du på konstmuseet KUMU. Barnen kommer att älska att utforska Estlands Friluftsmuseum. Denna 80 hektar stora anläggning är en återuppbyggnad i naturlig storlek av en lantlig 1700-talsby.

Det finns massor av historia och kultur i Tallinn, men staden kan även erbjuda kaféer och nattliv. Passa på att uppleva så mycket som möjligt genom att resa hit under en weekend med ett färdigt weekendpaket! Du kan smaka på handgjord choklad på Chocolats de Pierre, som ligger vid stadens äldsta innergård, eller titta på folk från kaféernas uteplatser på Rådhustorget, Raekoja plats. Öl är den främsta drycken i Tallinn. Prova på några lokala varianter på den livliga puben Hell Hunt.

Om du vill utforska stadens yttre delar ska du hyra en cykel och ge dig ut på de 15 mil av cykelvägar som staden har att erbjuda. Skogsområdet Kadriorg ligger bara en kort bit från centrum. Ta en närmare titt på gallerierna i barockpalatset som ligger här. Det var Peter den store som en gång beställde detta palats åt sin hustru. I närheten ligger Pirita, Tallinns populäraste strand, som är perfekt för en dagsutflykt.

Boka dinresa till Tallinn på vintern för att uppleva stadens magiska julmarknader. Det är ett utmärkt tillfälle att smaka på lokal mat, bland annat surkål och blodkorv, och att köpa lokal konst och lokalt hantverk.


Reseguide för Tallinn


Populära hotellerbjudanden i Tallinn

Se alla 111 hotell i Tallinn
846 kr
Original Sokos Hotel Viru

Original Sokos Hotel Viru

Viru väljak 4, Tallinn
4,1
av 5, från 143 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Tallinn ligger tio minuters promenad från Viru Keskus Shoppingcenter och Rådhustorget. St. Nicholas-kyrkan och St. Olav-kyrkan ligger också en kvarts promenad härifrån.

354 kr
Hotel Metropol

Hotel Metropol

Roseni 13, Tallinn
3,6
av 5, från 117 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Rotermann-kvarteret ligger en kvarts promenad från Utställningen om livet i Sovjet, St. Olav-kyrkan och Rådhustorget. St Marys Katedral och St. Nicholas-kyrkan ligger också 2 km härifrån.

622 kr
L'Ermitage Hotel

L'Ermitage Hotel

Toompuiestee 19, Tallinn
4,2
av 5, från 127 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Tallinn ligger tio minuters promenad från Lindabacken, St Marys Katedral och Alexander Nevsky-katedralen. St. Nicholas-kyrkan och Rådhustorget ligger också en kvarts promenad härifrån.

489 kr
Kalev Spa Hotel & Waterpark

Kalev Spa Hotel & Waterpark

Aia 18, Tallinn
3,8
av 5, från 33 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med spa i Historiska stadskärnan ligger tio minuters promenad från Ryska ikongalleriet, St. Olav-kyrkan och Rådhustorget. St. Nicholas-kyrkan och Alexander Nevsky-katedralen ligger också en kvarts promenad härifrån.

500 kr
Sutochno Apartments

Sutochno Apartments

Punane tn 21, Tallinn
3.0 av 5.0

Denna lägenhet i Lasnamae ligger mindre än 2 km från Peter I husmuseum och Kumu konstmuseum. Rådhustorget ligger 4,9 km härifrån.

762 kr
Nordic Hotel Forum

Nordic Hotel Forum

Viru Väljak 3, Tallinn
4,4
av 5, från 146 recensioner
4.5 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i centrala Tallinn ligger tio minuters promenad från Viru Keskus Shoppingcenter och Rådhustorget. St. Nicholas-kyrkan och St. Olav-kyrkan ligger också en kvarts promenad härifrån.

676 kr
Tallink Spa and Conference Hotel

Tallink Spa and Conference Hotel

Sadama 11a, Tallinn
3,9
av 5, från 82 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med spa i Tallinn ligger tio minuters promenad från Tallinns hamn och St. Olav-kyrkan. St Marys Katedral och Rådhustorget ligger också 2 km härifrån.

347 kr
Go Hotel Shnelli

Go Hotel Shnelli

Toompuiestee 37, Tallinn
3,9
av 5, från 124 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell med spa i Pohja-Tallinn ligger tio minuters promenad från Balti Jamm-marknaden, Rådhustorget och St. Nicholas-kyrkan. St Marys Katedral och St. Olav-kyrkan ligger också en kvarts promenad härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Tallinn

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.