Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Tallinn

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Tallinn

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Tallinn

Tallinn, Estlands huvudstad, ligger naturskönt vid Finska Viken. Det går billiga flyg hit från Stockholm Arlanda och Bromma och resan tar under en timme. Det går flera flygresor om dagen. Du kan också åka hit från Göteborg via Köpenhamn. Köp genast flygbiljetter och res till Tallinn!

Tallinn var ursprungligen en handelsplats som fick sitt uppsving under Hansatiden. Den har under århundradenas lopp tillhört flera olika länder och varit hårt utsatt, men sedan 1991 är Tallinn huvudstad i ett självständigt Estland. Idag bor här runt 430 000 personer.

Flyg till Tallinn Airport

Tallinns flygplats har runt 2 miljoner passagerare per år och ligger strax utanför centrum. Om du tar flygbussen når du centrum på 20 minuter och den avgår var 30:e minut. Köp biljetter av chauffören eller i kiosker i ankomsthallen. Du kan också åka taxi till ditt hotell i Tallinn, men se upp och välj något av de licensierade taxibolagen, annars kan resan bli dyr! Flygplatsen är relativt liten, men här erbjuds gratis internet och viss service. Du kan även hyra bil i Tallinn. Tänk på att trafiken kan vara lite hetsig så ta det försiktigt.

Gamla stan i Tallinn– ett världsarv

Den gamla medeltida stadskärnan i Tallinn med sina vindlande gränder och röda tegeltak är en av de bäst bevarade i Europa. Här är det härligt att bara strosa omkring. Om sommaren flockas turisterna på Rådhustorget för att fika på de mysiga caféerna och beundra det fina Rådhuset. Om vintern står en praktfull julgran här och lyser – en tradition ändå sedan 1441! På berget ovanför tronar slottet och den praktfulla ryskortodoxa Alexander Nevskij-katedralen. Slottet har legat här sedan 1200-talet och inrymmer idag det estniska parlamentet.

Stickade hantverk

Här finns många möjligheter till shopping. Populärt att köpa är bland annat stickade plagg, då man har en lång sticktradition med oerhört vackra mönster i fina färger. Besök stickmarknaden om du är intresserad! Kanske köper du ett par vackra handstickade vantar med dig hem eller garn till ett eget projekt? Mer modern shopping med mode och design hittar du i de gallerior som företrädesvis ligger utanför gamla stan.

Stora portioner

När du är på besök i Tallinn ska du givetvis pröva de lokala specialiteterna. Här äter man mycket piroger, ett bröd fyllt med kött, grönsaker eller ägg, som säljs i stånd runt om i staden. Estnisk street food när den är som bäst! Saku är ett inhemskt öl som är väl värt att pröva och mycket prisvärt. Många turister besöker också bryggeriet strax utanför Tallinn. I Estland är portionerna stora så du behöver inte gå hungrig. Får vi förslå marsipan till dessert? Här har man sedan medeltiden tillverkat marsipanfigurer som sedan målas. Jodå, färgerna går att äta. Men frågan är om man vill äta upp de fint arbetade små figurerna? Garanterat gott är det iallafall! Det finns faktiskt ett helt museum som tillägnats marsipanen och dess resa från läkemedel till sötsak.

Information om flyg till Tallinn

Destinationens flygplats Lennart Meri
IATA-kod för ankomstflygplats TLL
Destination Tallinn

Recensioner från verifierade kunder

Dec 6, 2019

Lite tajt med byte av plan på Arlanda