Bagage och incheckning


Se länkar nedan till flygbolagens regler och villkor, bagageregler, instruktioner för incheckning online och hur du hanterar din bokning.


Incheckning via Internet

Med de flesta flygbolag kan du enkelt checka in online. Du slipper krångel och långa köer på flygplatsen eftersom du checkar in och skriver ut boardingkort upp till 24 timmar före avgång. Hitta ditt flygbolag nedan och klicka på snabblänken till incheckningen.

Om du inte hittar flygbolaget nedan erbjuder bolaget eventuellt inte den här tjänsten. I så fall måste du checka in på flygplatsen.


Bagage

Bagagepolicyer skiljer sig mellan olika flygbolag. Kontrollera därför bagagereglerna för flygbolaget som du planerar att flyga med.


Lågprisbolag

Incheckat bagage ingår inte i biljettpriset hos lågprisbolag. Ett exempel på lågprisbolag är Ryanair.

Vi rekommenderar att du lägger till väskor online innan resan eftersom vissa flygbolag tar ut extra avgifter när man lägger till väskor på flygplatsen. Du behöver bokningsnumret från flygbolaget och en e-postadress. För vissa flygbolag, t.ex. Easyjet, krävs också kontoinformationen som du ska ha fått i ett separat e-postmeddelande efter bokningsbekräftelsen. Sök upp det flybolag du flyger med nedan och använd direktlänken för att lägga till bagage till bokningen.


Reguljära flygbolag

Flygbolag som British Airways, Virgin Atlantic osv. kallas även för reguljära flygbolag.

Den högsta tillåtna bagagevikten som inte medför extra avgifter är vanligtvis 23 kg för passagerare i ekonomiklass och 32 kg för passagerare i Business Class. Vi rekommenderar att du kontrollerar det aktuella flygbolagets bagagepolicy direkt med flygbolaget genom att följa länkarna nedan.


Resehandlingar

Kontrollera att du har alla nödvändiga resehandlingar genom att välja den aktuella länken nedan. Tänk på att du kan behöva ytterligare resehandlingar om du mellanlandar eller byter färdmedel i ett annat land. Kontrollera därför vilka resehandlingar som krävs för detta.