Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 750 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Semester på Capri

Utforska denna glamorösa ö utanför Italiens sydkust som lockar med sin skönhet, sina gamla ruiner och sitt karga landskap.

Under en resa till Capri kommer du till en idyllisk ö som är känd för sin blandning av historia, natur, kultur och mytologi. I över 2 000 år har denna lilla medelhavsö varit ett favoritresmål för de rika och mäktiga.

Romerska kejsare byggde sina semesterbostäder här och på 1800-talet var en vistelse på Capri obligatorisk när den tidens författare, konstnärer och aristokrater gjorde sin grand tour i Europa. På 1950-talet började filmstjärnor lägga till med sina lyxjakter i hamnen och det är fortfarande många som satsar på resor till Capri. Än idag är ön ett populärt resmål för internationella jetsetstjärnor och den är verkligen urtypen för det italienskt chica. Många satsar numera på weekendresor och åker hit över en weekend med ett komplett weekendpaket. Upplev de vackra vyerna, de skyddade vikarna, de romerska ruinerna, det djupa blå vattnet och de fashionabla boutiquerna.

Besök gärna Blå grottan, en mytomspunnen havsgrotta med lysande vatten som är ett måste på varje besökares att-göra-lista. Du tar dig till grottan med båt från Porto Marina Grande. Under den korta turen får du åka en bit runt ön. Passa då på att titta på Capris kalkstensklippor och grottor från havet. Om du är intresserad av naturlandskap ska du även besöka Monte Solaro, öns högsta topp.

På Capri råder medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar, så sol och bad är mycket populärt bland både turister och lokalinvånare. Låt dig förföras av stränderna i Marina Piccola med utsikt över Faraglioniklipporna, Capris enorma havsklippor. Enligt grekisk mytologi är detta den plats där sirenerna lockade sjömän in i döden.

Stanna över natten på Capri och passa på att äta middag på en skaldjursrestaurang, ta en drink i hotellbaren och dansa till tidigt på morgonen på någon av nattklubbarna.

Capri är en liten ö, bara 7 kilometer lång och 2,4 kilometer bred.  Det bästa sättet att ta sig runt på ön är med buss. Det går regelbundet bussar mellan städerna Capri och Anacapri, samt Porto Marina Grande och Marina Piccola. Det finns ingen biluthyrning på ön.

Capri ligger omkring 3,2 mil söder om Neapel. Du kan åka färja eller bärplansbåt från Neapel eller Sorrento.


Populära hotellerbjudanden i Capriön

Se alla 139 boenden i Capriön
Hotel Weber Ambassador 1,708 kr
Hotel Weber Ambassador

Hotel Weber Ambassador

Via Marina Piccola 118, Capri
   
  4,1
  av 5, från 679 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell vid stranden i Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Marina Grande och Augustus trädgårdar ligger också 2 km härifrån.

  Hotel La Palma 3,271 kr
  Hotel La Palma

  Hotel La Palma

  Via Vittorio Emanuele 39, Capri
    
   4,4
   av 5, från 240 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Piazzetta Capri, Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Utsiktsplats och Via Krupp ligger också tio minuter härifrån.

   Hotel Mamela 3,242 kr
   Hotel Mamela

   Hotel Mamela

   Via Campo di Teste 8, Capri
     
    4,5
    av 5, från 98 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i Capri ligger nära Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Utsiktsplats och Via Krupp ligger också tio minuter härifrån.

    Relais Maresca 2,634 kr
    Relais Maresca

    Relais Maresca

    Via Prov. Marina Grande, 284, Capri
      
     4,3
     av 5, från 504 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell vid stranden ligger vid strandpromenaden i Capri, en kvarts promenad från Marina Grande och Neapelbukten. Marina Piccola och Augustus trädgårdar ligger också 2 km härifrån.

     Villa San Felice 2,315 kr
     Villa San Felice

     Villa San Felice

     Via Li Campi 13, Capri
       
      4,3
      av 5, från 184 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Capri ligger nära Piazzetta Capri och Museum Ignazio Cerio. Charterhouse, St. Giacomo och Utsiktsplats ligger också tio minuter härifrån.

      Hotel Syrene
      Hotel Syrene

      Hotel Syrene

      Via Camerelle 51, Capri
        
       4,5
       av 5, från 120 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Piazzetta Capri och Utsiktsplats ligger också tio minuter härifrån.

       Hotel Casa Caprile 1,136 kr
       Hotel Casa Caprile

       Hotel Casa Caprile

       Via Follicara 9/11, Anacapri
         
        3,9
        av 5, från 196 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Anacapri ligger tio minuters promenad från Chiesa di Santa Sofia och San Michele-kyrkan. Casa Rossa och Piazza Vittoria ligger också en kvarts promenad härifrån.

        Hotel della Piccola Marina 2,567 kr
        Hotel della Piccola Marina

        Hotel della Piccola Marina

        Via Mulo 14 -16, Capri
          
         4,6
         av 5, från 402 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell med romantisk prägel i centrala Capri ligger tio minuters promenad från Piazzetta Capri, Torre Saracena och Marina Piccola. Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo ligger också en kvarts promenad härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.