Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Semester på Capri

Utforska denna glamorösa ö utanför Italiens sydkust som lockar med sin skönhet, sina gamla ruiner och sitt karga landskap.

Under en resa till Capri kommer du till en idyllisk ö som är känd för sin blandning av historia, natur, kultur och mytologi. I över 2 000 år har denna lilla medelhavsö varit ett favoritresmål för de rika och mäktiga.

Romerska kejsare byggde sina semesterbostäder här och på 1800-talet var en vistelse på Capri obligatorisk när den tidens författare, konstnärer och aristokrater gjorde sin grand tour i Europa. På 1950-talet började filmstjärnor lägga till med sina lyxjakter i hamnen och det är fortfarande många som satsar på resor till Capri. Än idag är ön ett populärt resmål för internationella jetsetstjärnor och den är verkligen urtypen för det italienskt chica. Många satsar numera på weekendresor och åker hit över en weekend med ett komplett weekendpaket. Upplev de vackra vyerna, de skyddade vikarna, de romerska ruinerna, det djupa blå vattnet och de fashionabla boutiquerna.

Besök gärna Blå grottan, en mytomspunnen havsgrotta med lysande vatten som är ett måste på varje besökares att-göra-lista. Du tar dig till grottan med båt från Porto Marina Grande. Under den korta turen får du åka en bit runt ön. Passa då på att titta på Capris kalkstensklippor och grottor från havet. Om du är intresserad av naturlandskap ska du även besöka Monte Solaro, öns högsta topp.

På Capri råder medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar, så sol och bad är mycket populärt bland både turister och lokalinvånare. Låt dig förföras av stränderna i Marina Piccola med utsikt över Faraglioniklipporna, Capris enorma havsklippor. Enligt grekisk mytologi är detta den plats där sirenerna lockade sjömän in i döden.

Stanna över natten på Capri och passa på att äta middag på en skaldjursrestaurang, ta en drink i hotellbaren och dansa till tidigt på morgonen på någon av nattklubbarna.

Capri är en liten ö, bara 7 kilometer lång och 2,4 kilometer bred.  Det bästa sättet att ta sig runt på ön är med buss. Det går regelbundet bussar mellan städerna Capri och Anacapri, samt Porto Marina Grande och Marina Piccola. Det finns ingen biluthyrning på ön.

Capri ligger omkring 3,2 mil söder om Neapel. Du kan åka färja eller bärplansbåt från Neapel eller Sorrento.


Populära hotellerbjudanden i Capriön

Se alla 103 hotell i Capriön
1,021 kr
Relais Maresca

Relais Maresca

Via Prov. Marina Grande, 284, Capri
4,4
av 5, från 198 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell vid stranden ligger vid strandpromenaden i Capri, mindre än 2 km från Marina Grande, Augustus trädgårdar och Piazzetta Capri. Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo ligger också 2 km härifrån.

Hotel La Palma

Hotel La Palma

Via Vittorio Emanuele 39, Capri
4,4
av 5, från 90 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Piazzetta Capri, Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Augustus trädgårdar och Utsiktsplats ligger också tio minuter härifrån.

787 kr
Hotel La Floridiana

Hotel La Floridiana

Via Campo Di Teste 16, Capri
4,1
av 5, från 183 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Capri ligger nära Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Augustus trädgårdar och Piazzetta Capri ligger också tio minuter härifrån.

1,700 kr
Luxury Villa Excelsior Parco

Luxury Villa Excelsior Parco

Via Provinciale Marina Grande, 179, Capri
4,7
av 5, från 98 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Capri ligger mindre än 2 km från Marina Grande, Piazzetta Capri och Museum Ignazio Cerio. Utsiktsplats och Charterhouse, St. Giacomo ligger också 2 km härifrån.

829 kr
Hotel Gatto Bianco

Hotel Gatto Bianco

Via Vittorio Emanuele, 32, Capri
4,1
av 5, från 40 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Piazzetta Capri, Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Augustus trädgårdar och Utsiktsplats ligger också tio minuter härifrån.

Hotel Punta Tragara

Hotel Punta Tragara

57 Via Tragara, Capri
4,9
av 5, från 27 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Capri ligger tio minuters promenad från Belvedere Tragara och Faraglioni-klipporna. Charterhouse, St. Giacomo och Museum Ignazio Cerio ligger också en kvarts promenad härifrån.

Hotel della Piccola Marina

Hotel della Piccola Marina

Via Mulo 14 -16, Capri
4,7
av 5, från 159 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell med romantisk prägel i centrala Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Utsiktsplats och Via Krupp ligger också 2 km härifrån.

822 kr
Hotel Weber Ambassador

Hotel Weber Ambassador

Via Marina Piccola 118, Capri
4,0
av 5, från 243 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell vid stranden i Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Augustus trädgårdar och Via Krupp ligger också 2 km härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Capriön

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.