Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester på Capri

Utforska denna glamorösa ö utanför Italiens sydkust som lockar med sin skönhet, sina gamla ruiner och sitt karga landskap.

Under en resa till Capri kommer du till en idyllisk ö som är känd för sin blandning av historia, natur, kultur och mytologi. I över 2 000 år har denna lilla medelhavsö varit ett favoritresmål för de rika och mäktiga.

Romerska kejsare byggde sina semesterbostäder här och på 1800-talet var en vistelse på Capri obligatorisk när den tidens författare, konstnärer och aristokrater gjorde sin grand tour i Europa. På 1950-talet började filmstjärnor lägga till med sina lyxjakter i hamnen och det är fortfarande många som satsar på resor till Capri. Än idag är ön ett populärt resmål för internationella jetsetstjärnor och den är verkligen urtypen för det italienskt chica. Många satsar numera på weekendresor och åker hit över en weekend med ett komplett weekendpaket. Upplev de vackra vyerna, de skyddade vikarna, de romerska ruinerna, det djupa blå vattnet och de fashionabla boutiquerna.

Besök gärna Blå grottan, en mytomspunnen havsgrotta med lysande vatten som är ett måste på varje besökares att-göra-lista. Du tar dig till grottan med båt från Porto Marina Grande. Under den korta turen får du åka en bit runt ön. Passa då på att titta på Capris kalkstensklippor och grottor från havet. Om du är intresserad av naturlandskap ska du även besöka Monte Solaro, öns högsta topp.

På Capri råder medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar, så sol och bad är mycket populärt bland både turister och lokalinvånare. Låt dig förföras av stränderna i Marina Piccola med utsikt över Faraglioniklipporna, Capris enorma havsklippor. Enligt grekisk mytologi är detta den plats där sirenerna lockade sjömän in i döden.

Stanna över natten på Capri och passa på att äta middag på en skaldjursrestaurang, ta en drink i hotellbaren och dansa till tidigt på morgonen på någon av nattklubbarna.

Capri är en liten ö, bara 7 kilometer lång och 2,4 kilometer bred.  Det bästa sättet att ta sig runt på ön är med buss. Det går regelbundet bussar mellan städerna Capri och Anacapri, samt Porto Marina Grande och Marina Piccola. Det finns ingen biluthyrning på ön.

Capri ligger omkring 3,2 mil söder om Neapel. Du kan åka färja eller bärplansbåt från Neapel eller Sorrento.


Populära hotellerbjudanden i Capriön

Se alla 119 hotell i Capriön
Hotel Weber Ambassador 1,411 kr
Hotel Weber Ambassador

Hotel Weber Ambassador

Via Marina Piccola 118, Capri
   
  4,1
  av 5, från 636 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell vid stranden i Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Augustus trädgårdar och Via Krupp ligger också 2 km härifrån.

  Relais Maresca 2,143 kr
  Relais Maresca

  Relais Maresca

  Via Prov. Marina Grande, 284, Capri
    
   4,3
   av 5, från 470 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell vid stranden ligger vid strandpromenaden i Capri, mindre än 2 km från Marina Grande, Augustus trädgårdar och Piazzetta Capri. Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo ligger också 2 km härifrån.

   Hotel della Piccola Marina 1,603 kr
   Hotel della Piccola Marina

   Hotel della Piccola Marina

   Via Mulo 14 -16, Capri
     
    4,6
    av 5, från 371 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell med romantisk prägel i centrala Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Via Krupp och Augustus trädgårdar ligger också 2 km härifrån.

    Villa San Felice
    Villa San Felice

    Villa San Felice

    Via Li Campi 13, Capri
      
     4,3
     av 5, från 171 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i Capri ligger nära Piazzetta Capri och Museum Ignazio Cerio. Charterhouse, St. Giacomo och Augustus trädgårdar ligger också tio minuter härifrån.

     Hotel La Palma 1,521 kr
     Hotel La Palma

     Hotel La Palma

     Via Vittorio Emanuele 39, Capri
       
      4,4
      av 5, från 213 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Piazzetta Capri, Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Augustus trädgårdar och Via Krupp ligger också tio minuter härifrån.

      Hotel Villa Brunella 1,732 kr
      Hotel Villa Brunella

      Hotel Villa Brunella

      Via Tragara 24, Capri
        
       4,6
       av 5, från 45 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta hotell i Capri ligger tio minuters promenad från Faraglioni-klipporna och Museum Ignazio Cerio. Charterhouse, St. Giacomo och Piazzetta Capri ligger också en kvarts promenad härifrån.

       Hotel A Pazziella
       Hotel A Pazziella

       Hotel A Pazziella

       Via Fuorlovado 36, Capri
         
        4,3
        av 5, från 152 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Piazzetta Capri och Museum Ignazio Cerio. Charterhouse, St. Giacomo och Augustus trädgårdar ligger också tio minuter härifrån.

        Hotel La Residenza
        Hotel La Residenza

        Hotel La Residenza

        Via Federico Serena, 22, Capri
          
         4,2
         av 5, från 141 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Capri ligger nära Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Augustus trädgårdar och Piazzetta Capri ligger också fem minuter härifrån.

         Erbjudanden på paketresor till Capriön

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.