Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester på Capri

Utforska denna glamorösa ö utanför Italiens sydkust som lockar med sin skönhet, sina gamla ruiner och sitt karga landskap.

Under en resa till Capri kommer du till en idyllisk ö som är känd för sin blandning av historia, natur, kultur och mytologi. I över 2 000 år har denna lilla medelhavsö varit ett favoritresmål för de rika och mäktiga.

Romerska kejsare byggde sina semesterbostäder här och på 1800-talet var en vistelse på Capri obligatorisk när den tidens författare, konstnärer och aristokrater gjorde sin grand tour i Europa. På 1950-talet började filmstjärnor lägga till med sina lyxjakter i hamnen och det är fortfarande många som satsar på resor till Capri. Än idag är ön ett populärt resmål för internationella jetsetstjärnor och den är verkligen urtypen för det italienskt chica. Många satsar numera på weekendresor och åker hit över en weekend med ett komplett weekendpaket. Upplev de vackra vyerna, de skyddade vikarna, de romerska ruinerna, det djupa blå vattnet och de fashionabla boutiquerna.

Besök gärna Blå grottan, en mytomspunnen havsgrotta med lysande vatten som är ett måste på varje besökares att-göra-lista. Du tar dig till grottan med båt från Porto Marina Grande. Under den korta turen får du åka en bit runt ön. Passa då på att titta på Capris kalkstensklippor och grottor från havet. Om du är intresserad av naturlandskap ska du även besöka Monte Solaro, öns högsta topp.

På Capri råder medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar, så sol och bad är mycket populärt bland både turister och lokalinvånare. Låt dig förföras av stränderna i Marina Piccola med utsikt över Faraglioniklipporna, Capris enorma havsklippor. Enligt grekisk mytologi är detta den plats där sirenerna lockade sjömän in i döden.

Stanna över natten på Capri och passa på att äta middag på en skaldjursrestaurang, ta en drink i hotellbaren och dansa till tidigt på morgonen på någon av nattklubbarna.

Capri är en liten ö, bara 7 kilometer lång och 2,4 kilometer bred.  Det bästa sättet att ta sig runt på ön är med buss. Det går regelbundet bussar mellan städerna Capri och Anacapri, samt Porto Marina Grande och Marina Piccola. Det finns ingen biluthyrning på ön.

Capri ligger omkring 3,2 mil söder om Neapel. Du kan åka färja eller bärplansbåt från Neapel eller Sorrento.


Populära hotellerbjudanden i Capriön

Se alla 108 hotell i Capriön
Hotel Weber Ambassador

Hotel Weber Ambassador

Via Marina Piccola 118, Capri
4,1
av 5, från 635 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell vid stranden i Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Augustus trädgårdar och Via Krupp ligger också 2 km härifrån.

Relais Maresca

Relais Maresca

Via Prov. Marina Grande, 284, Capri
4,3
av 5, från 466 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell vid stranden ligger vid strandpromenaden i Capri, mindre än 2 km från Marina Grande, Augustus trädgårdar och Piazzetta Capri. Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo ligger också 2 km härifrån.

Hotel La Palma

Hotel La Palma

Via Vittorio Emanuele 39, Capri
4,4
av 5, från 213 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Capri ligger fem minuters promenad från Piazzetta Capri, Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Augustus trädgårdar och Utsiktsplats ligger också tio minuter härifrån.

Hotel Mamela

Hotel Mamela

Via Campo di Teste 8, Capri
4,4
av 5, från 64 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Capri ligger nära Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo. Via Krupp och Augustus trädgårdar ligger också tio minuter härifrån.

Hotel della Piccola Marina

Hotel della Piccola Marina

Via Mulo 14 -16, Capri
4,6
av 5, från 370 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med romantisk prägel i centrala Capri ligger tio minuters promenad från Marina Piccola och Torre Saracena. Utsiktsplats och Via Krupp ligger också 2 km härifrån.

Monte Solaro

Monte Solaro

Via Monte Solaro 30, Anacapri
4,7
av 5, från 137 recensioner
0.0 av 5.0

Detta bed and breakfast i Anacapri ligger tio minuters promenad från Villa San Michele och Monte Solaro sittlift. Solaro-berget och Casa Rossa ligger också en kvarts promenad härifrån.

Hotel Villa Brunella

Hotel Villa Brunella

Via Tragara 24, Capri
4,6
av 5, från 45 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Capri ligger nära Belvedere Tragara och Faraglioni-klipporna. Museum Ignazio Cerio och Charterhouse, St. Giacomo ligger också en kvarts promenad härifrån.

8,031 kr
Hotel Casa Caprile

Hotel Casa Caprile

Via Follicara 9/11, Anacapri
3,9
av 5, från 180 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Anacapri ligger tio minuters promenad från Chiesa di Santa Sofia och San Michele-kyrkan. Casa Rossa och Piazza Vittoria ligger också en kvarts promenad härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Capriön

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.