Cilento

Reseguide
Amalfikusten presenterar en trädgård och en stad

Idylliska stränder, pittoreska fiskebyar, antika ruiner och dramatiska berg gör detta till ett av de mest lockande områdena i regionen Campania i Italien.

Ett ändlöst antal stränder, antika grekiska palats, utmärkt kök och livliga festivaler lockar besökare att resa till Cilento, ett mycket idylliskt område. Stora delar av Cilento ligger inom Cilento nationalpark, i regionen Campania i södra Italien. Många bokar resor till Cilento för att njuta av den härliga kusten och de karga bergen, med en blandning av trevliga byar, vacker natur och rustik charm. Området passar mycket bra för weekendresor, så res gärna hit under en weekend med ett färdigt weekendpaket.

Områdets kust mot Medelhavet har allt från vitsandade stränder och dolda håligheter där det går att bada till gamla fiskebyar. Följ de sicksackande medeltida gatorna fram till kusten i Santa Maria di Castellabate. Utforska grottorna med blått vatten i Palinuro och de hemliga vikarna i Scario, som du endast kan ta dig till med båt. Upplev gamla fisketraditioner i Acciaroli och Marina di Pisciotta.

Upptäck den grönskande landsbygden i regionens inland och de höga bergen där du kan vandra, rida och forsränna. Förundras över de djupa klyftorna och kalkstensklipporna i Gole del Calore. Följ lederna upp till toppen av Monte Cervati och Monte Gelbison, där du får en ostörd utsikt över Cilento. Gå bland enorma stalagmiter och stalaktiter i de gamla grottorna i Castelcivita och Pertosa.

Cilento har en ganska intressant historia. Det finns tre välbevarade grekiska tempel i Paestum, en stad som grundades av grekerna på 500-talet f.Kr. Titta på de flera tusen år gamla ruinerna efter Velia och spåren efter Mercato San Servino uppe i bergen. Besök det arkitektoniskt imponerande klostret Certosa di San Lorenzo i Padula.

Njut av Cilentos världsberömda kök, med typiska medelhavsrätter. Här får du smaka på Italiens kanske bästa buffelmozzarella, vita fikon som introducerades av de grekiska förfäderna och utsökt soppressata di Gioi, mager sorts salami. Delta i en traditionell sagra, en festival där man hyllar lokal mat, vin och folkmusik. Livliga evenemang arrangeras i byar i inlandet, till exempel Novi Velia, Perito och Stio.

Cilentos större städer och byar förbinds med Neapel och Salerno med kollektivbussar, tåg och på sommaren även båtar. Hyr en bil och upplev friheten i att utforska detta fascinerande resmål i egen takt. Det finns gott om boendealternativ, så du kan stanna länge i denna vackra och romantiska miljö.

Le Querce Farmhouse
Le Querce Farmhouse
Via Crocicchie 9, Agropoli, SA
Priset är 1 050 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Denna gård i Agropoli ligger mindre än en mil från Agropolislottet, Agropolis hamn och Spiaggia di San Francesco. Baia di Trentova och Punta Tresino ligger också ...
5/5 Exceptional! (3 recensioner)
"Amazing on all levels! The owners are super friendly and the hotel is even better than what you expect. Newly built with very good quality. Also want to mention the food which was some of the best food we had in Italy so far - recommend this to everyone who wants to experience a “little Tuscany” ..."

Recension från 14 juli 2021

Le Querce Farmhouse
Savoy Beach Hotel & Spa
Savoy Beach Hotel & Spa
5 out of 5
Via Poseidonia 41, Capaccio-Paestum, SA
Detta hotell i lyxstil i ett historiskt område ligger mindre än 5 km från Arkeologiska nationalmuseet i Paestum, Azienda Agrituristica Seliano och Paestums arkeologiska ...
4.3/5 Excellent! (148 recensioner)
Sol och bad med familj
"Hotellet ligger ganska öde, men det gör att du kan fokusera på det vi ville ha, strand och pool för att slappna av. Hotellet är snyggt inrätt, en känsla av Panama, men rummen var lite sämre. Fantastiskt mysig veranda vid baren och restaurangen, där man även äter frukost. Personalen i restaurangen ..."

Recension från 23 juni 2019

Savoy Beach Hotel & Spa
Boutique Hotel Esplanade
Boutique Hotel Esplanade
4 out of 5
Via Poseidonia 291, Capaccio-Paestum, SA
Detta hotell i Capaccio-Paestum ligger mindre än 5 km från Arkeologiska nationalmuseet i Paestum, Azienda Agrituristica Seliano och Paestums arkeologiska park. ...
4.3/5 Excellent! (70 recensioner)
"Hotellet var modernt med hög standard och med tillgång till Savoys pool blev vistelsen perfekt. Det som däremot var tråkigt var att det inte var gångavstånd på kvällen till restaurangerna."

Recension från 25 juli 2016

Boutique Hotel Esplanade
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Amami Viaggi - Villa Carolina
Amami Viaggi - Villa Carolina
Via Battaglia, Pisciotta, SA
Denna villa i Pisciotta ligger mindre än en mil från Sunset Beach Club Palinuro, Ficocellas strand och Marinellas strand. Buondormires strand och Portos strand ...
Amami Viaggi - Villa Carolina
Villaggio Turistico Elea
Villaggio Turistico Elea
3 out of 5
Viale Esperia, 12, Marina di Ascea, Ascea, SA
Denna camping vid stranden i Ascea ligger mindre än 2 km från spiaggia di Ascea, Marina di Asceas strand och Velias ruiner. Casal Velinos marina och Utkikstornet ...
3.8/5 Good! (6 recensioner)
"Tutto bene ottimo il cibo niente da dire"

Recension från 13 juni 2021

Villaggio Turistico Elea
Residence Belvedere
Residence Belvedere
Via Del Mare 21, Ascea, SA
Denna familjevänliga lägenhet nära stranden i Ascea ligger en kvarts promenad från spiaggia di Ascea och Marina di Asceas strand. Velias ruiner ligger 2,7 km ...
Residence Belvedere
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Cilento

Städer nära Cilento