Billiga flygbiljetter till Amalfikusten

Förslag på billiga flygresor till Amalfikusten

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 659 kr för enkelflyg och 1 031 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS
Iberia
Air France
Iberia
Air Baltic
SAS
SAS
KLM
Air France

Om Amalfikusten

Flyg till Amalfikusten

Turkost vatten, pittoreska fiskebyar och lummiga terrasser är Amalfikustens signum. Hit kommer besökare för att njuta av det italienska köket, det vackra landskapet och sol och bad. Kuststräckan är populärast under sommarmånaderna, men eftersom området också är känt för sitt milda klimat under hösten och våren är det välbesökt även under dessa årstider. Det är därför bra att boka resan i tid för att hitta billiga flyg till Amalfikusten. Många påstår att detta är Italiens vackraste kuststräcka, och om man någonsin varit där förstår man varför. Med Medelhavet för fötterna och bergen i ryggen är det bara fantasin som sätter gränser för hur semestern ska läggas upp. Om du söker efter flyg till Amalfikusten är det flygplatsen i Neapel som ligger närmst.

Om man söker efter flygresor till Amalfikusten är biljetter till Neapel att föredra. Från flygplatsen går bussar till både Salerno och Sorrento. Om du inte planerar att stanna i någon av de här städerna är det enkelt att ta sig vidare till mindre städer och byar med de lokala SITA-bussarna. Du kan även ta en buss eller en taxi från flygplatsen till hamnen i Neapel (Porto Immacolatella) eller centralstationen (Napoli Garibaldi Centrale), varifrån du sedan kan ta dig till din destination utmed kusten. Om man väljer att ta ett flyg till Amalfikusten via Rom kan man också ta snabbtåget till Neapel, vilket tar ungefär 90 minuter. Du kan enkelt hitta dina flygbiljetter till Amalfikusten online, eller boka en paketresa till Amalfikusten.

Aktiviteter på Amalfikusten

Om du tycker om att vandra är den här kuststräckan något för dig! Här finns många olika vandringsleder i olika längder och svårighetsgrad. Utsikten från de höga bergen är oslagbar, och om du planerar din vandring rätt kan du ta dig till mindre, otillgängliga byar och avsluta dagen på någon av de lokala små restaurangerna. Kartor över vandringsleder hittar du på någon av de lokala turistbyråerna, till exempel i Sorrento eller på flygplatsen om du anländer med flyg till Amalfikusten.

Den lilla staden Ravello, ovanför Amalfikusten, är en stad som inspirerat personligheter som Wagner och Bocaccio. Här finns bland annat en katedral från 1200-talet, en kyrka från 1000-talet och ännu en kyrka som daterats från före 1000-talet. Staden lämpar sig utomordentligt för en dagsutflykt om du vill hyra bil på Amalfikusten. Ett annat intressant resmål som passar som dagsutflykt är den historiska staden Pompeji. Området är tillsammans med Herculaneum och Torre Annunziata sedan 1997 med på UNESCOs världsarvslista. Alla förstördes de av vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr.

Sol och bad på Amalfikusten

Kustremsan präglas av höga klippor, branta bergsväggar och snirkliga bilvägar. Du kan därför vara tvungen att bege dig in på små och krokiga vägar för att ta dig till de finaste stränderna. Kustens längsta strand är en klapperstenstrand vid namn Marina de Cantona, nära staden Nerano. De närliggande öarna Ischia, Procida och Capri lämpar sig också bra för bad. Det är även enkelt att hitta hotell på Amalfikusten som erbjuder pool, kanske särskilt lämpligt för barnfamiljer.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Amalfikusten

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 659 kr för enkelflyg och 1 031 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS