Kobes Chinatown, som också kallas Nankinmachi, består av över 100restauranger och dussintals butiker. Tre utsmyckade portar med traditionella, kinesiska drakar står vid ingångarna till Chinatown-området, som är ett av de största i Japan. Du kan utforska smakrik gatumat och restauranger som serverar klassiska rätter från många olika kinesiska provinser, massvis med affärer, ett tempel och en central paviljong dekorerad med olika stjärntecken.
När du går in i Chinatown lämnar du japanska traditioner och maträtter bakom dig. Distriktet är ett 110meter brett och 270meter långt område, fyllt av liv och rörelse där traditionell kinesisk kultur har tagit överhanden. Berättelsen om Kobes Chinatown startade 1868. Det var då Kobe öppnades upp mot västvärlden och tillät utländska handelsmän efter en lång period av isolering. Kinesiska invandrare samlades i området som då började kallas Nankinmachi. Distriktet evakuerades och förstördes under andra världskriget men byggdes upp igen under 1950-talet och har blomstrat sedan dess.
Här erbjuds en stor variation av maträtter från olika provinser i Kina som Guangdong, Peking, Sichuan och Shanghai. Till exempel kan du prova på pekinganka, ångkokta bullar (manju), dim sum, vårrullar och nudlar.
Självklart kan du också köpa kinesiska souvenirer. Glöm inte att pruta! Butiker dekorerade med röda lyktor säljer allt möjligt från kinesiskt te och kinesisk rökelse till Folkets befrielsearmé-kepsar och färgglada sidenpyjamasar.
Besök området under någon av de årliga festivalerna för att uppleva livsglädjen och energin som kinesiska festligheter bidrar med. Det kinesiska nyåret, lyktfestivalen och månfesten är några exempel på evenemang med kinesisk scenkonst och fantastiska kostymer då torgets paviljong badar i vackert ljus. Dessa kinesiska tillställningar lockar massor av besökare.
Du kan promenera till Kobes Chinatown på ett par minuter från Motomachi tunnelbanestation i distriktet Motomachidori. Många av områdets restauranger och affärer har öppet till sent på kvällen.