Biluthyrning i Sverige

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i Sverige

Topperbjudanden på hyrbilar i Sverige

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Sverige
Se alla bilar

Sverige är ett land där kollektivtrafiken fungerar väl, men ibland måste man resa utanför kollektivtrafikens räckvidd, och ibland när man reser flera tillsammans kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att åka bil. Oavsett om du reser i tjänsten eller planerar en semester med hela familjen kan det vara en god idé att boka en hyrbil i Sverige.

Med hyrbil i Sverige får du det bästa av tvenne världar. Med bilen kan du ta dig runt som du vill, och med en hyrbil som väntar på dig kan du smidigt och bekvämt resa med exempelvis tåg eller flyg och komma fram till din destination utvilad.

Om du bokar flyg till Sverige från utlandet landar du på en flygplats med biluthyrning. Detta är ofta också fallet när du flyger inrikes. Om du bokar en bil i god tid kan du hämta den på flygplatsen eller nära tågstationen och lätt ta dig vidare. När du bokar en hyrbil med våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. Det blir således inga dolda kostnader.

Får du hyra en bil i Sverige?

För att få hyra bil i Sverige måste du ha fyllt 18 år och ha tagit körkort. Om ditt körkort utfärdades i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – det vill säga ett EU-land eller Norge, Island eller Liechtenstein – behöver du inga andra särskilda handlingar. Om ditt körkort utfärdades av något annat land behöver du dock ett internationellt körkort, det vill säga en officiell översättning av ditt körkort.

Är du under 24 år blir du vanligtvis tvungen att betala en ungdomssjälvrisk. Det kan även tillkomma en särskild avgift för yngre förare. Det kan också vara svårt att boka en hyrbil i Sverige om du är under 21 år. Förare som är äldre än 70 år kan också ha svårt att hitta biluthyrning i Sverige.

Tips när du ska hyra bil i Sverige

Om bilen du ska hyra har repor eller bucklor är det en bra idé att ta en bild av dessa innan du sätter dig i bilen. På så sätt kan du bevisa att du inte har orsakat skadorna. Om du gör en genomgång av bilen med hyrbilsbolaget bör alla skador anmärkas i protokollet.

Märk väl att vissa företag tar ut en deposition, och om du betalar med kort kan de reservera summan tills det att du lämnar tillbaka bilen oskadd. Under den tiden kan du inte använda pengarna, även om de finns på kontot.

Om du ska köra mycket kan det löna sig att ta en hyrbil med fria mil. Då är dygnskostnaden högre, men du betalar ingen extra avgift för hur mycket du kör. Det är också viktigt att förstå skillnaden mellan att hyra per kalenderdag och att hyra per dygn. Om du bokar en hyrbil i Sverige för två kalenderdagar kan du bli tvungen att lämna bilen tidigt på morgonen, även om du hämtade den sent på kvällen. Således kan du egentligen endast använda bilen under en dag.

Om du bokar en hyrbil i Sverige till familjesemestern så glöm inte att boka bilbarnstol!

Vanliga frågor och svar